A Ford partnert keres

A Ford járműipari nagyvállalat nyitott más járműgyártókkal szövetségre lépni, ha ebben fennáll közös érdekeltségük - jelentette ki Bill Ford cégfőnök a Business Week című amerikai hetilapnak.

A Wall Street Journal című üzleti napilap már azt jelentette szerdán, hogy Bill Ford tárgyal a Renault-Nissan konszern első számú emberével, Carlos Ghosnnal egy lehetséges együttműködésről, jóllehet a múlt hónapban a General Motors közelítette meg hasonló céllal a francia-japán járműipari nagyvállalatot és a lap szerint október közepéig vizsgálják meg "közösködésük" konkrét lehetőségeit és hoznak döntés. Ghosn elképzelhetőnek tartja, hogyha a GM-mel nem alakul semmi, akkor a Forddal kezd egyeztetni közös jövőjükről.

A Ford jelenleg már nagyobb racionalizálási tervet hajt végre, egyebek között megszabadul majd több márkájától, így a veszteséges Jaguartól is. A jövő hónapban további átalakítási elképzelések látnak napvilágot a kettes számú amerikai autóipari cégnél. Bill Ford már most jelezte a Wall Street Journalnak, hogy a változásokat tekintve Észak-Amerika elsőbbséget élvez. A Ford Motor tavalyi vesztesége elérte az 1,5 milliárd dollárt, az idei év utolsó negyedében több mint 20 százalékkal csökkenti termelését.

(MTI/AP)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.