Kínai kézbe kerültek a Rover márkajogok

A kínai SAIC (Shanghai Automotive Industry) autógyár sajtójelentések szerint megszerezte a Rover autómárkához fűződő jogokat. A Financial Times ügylethez közelálló körökre hivatkozó értesülése szerint a BMW 11 millió fontért (16,3 millió euró) adta el a kínai autógyárnak a márkát.

Ugyanakkor a BMW egyelőre cáfolja az ügylet létrejöttét, a német autógyár az értesüléssel kapcsolatban azt közölte, hogy egyelőre tárgyalnak a SAIC-cal, de megállapodás még nincs. A lap úgy tudja, hogy a Ford autógyárnak még áldását kell adnia az eladásra, a Land Rover terepjárókat gyártó Fordnak ugyanis elővásárlási joga van a Rover márkára. A Ford beleegyezése esetén - erre minden bizonnyal sor kerül - az adásvétel véglegesítésére szeptemberben kerülhet sor.

A márkához fűződő jogok az MG Rover csődbe jutásakor visszaszálltak a korábbi tulajdonosra a BMW-re. A SAIC mellett az MG márkát már magának bebiztosító Nanjing Auto pályázott a Rover márkára.

A Nanjing kínai sajtójelentések szerint 2007 első felében mutatja be az MG 75 (a Rover 75 ikermodellje) alapján Kínában gyártott autóját. A SAIC pedig - szintén kínai média értesülések szerint - 2007-ben kezdi meg Rover arculat alapján készült autói értékesítését, egyebek között Európában is. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.