Röviden

Színes bőrű műsor-

vezető a híradóban

A TF1-es francia kereskedelmi tévécsatorna fő híradójában első alkalommal foglalkoztatnak fekete bőrű műsorvezetőt, a szakma által elismert Harry Roselmack személyében, írja az euractiv.hu. Harry Roselmack a vakációzó Patrick Poivre d'Arvor műsorvezetőt helyettesíti. A tévécsatorna választása szenzációnak számít Franciaországban, ahol általános vélemény szerint igen gyenge a médiában a nemzeti kisebbségek képviselete. A tavalyi zavargásokat követően maga Jacques Chirac államfő ösztökélte a tévétársaságokat, hogy foglalkoztassanak több kisebbségi munkatársat. Az elégedetlenkedő fiatalok - nagy részük hajdani bevándorlók leszármazottja - egyik fő sérelme az volt, hogy képviselőik nincsenek jelen a vezető médiákban. (hullamvadasz.hu)

Kívánságműsor:

rajzfilmek délutánja

Július 31-től keződik a Viva Las Bravo vakáció: öt héten keresztül a nézők alakíthatják a csatorna műsorát a magyar Cartoon Network weboldalon leadott szavazataik alapján. A nézők-olvasók a csatorna honlapján szavazhatnak, másnap délután a kedvenc sorozatból készült összeállítást vetíti a Cartoon Network. Eközben a Menedzser Fórum arról ír, hogy az alacsony reklámbevételeknek köszönhetően van olyan gyermekcsatorna, amely nem anyagi, hanem erkölcsi okokból szórakoztatja a kiskorúakat. (Híröszszefoglaló)

Pályázaton keresett

pozitív írások

A pozitív olvasói gondolkodásmód kialakítása érdekében pályázatot írt ki az "Egy Optimista Magyarországért" (E.O.M.) Közhasznú Alapítvány. A felhívásra hivatásos és amatőr újságírók jelentkezhetnek bármely sajtóorgánumban megjelent írással. A cikkeket a palyazat@optimistaklub.hu e-mail címen várják. A pályázatot kiíró alapítvány tájékoztatása szerint az értékelő bírálatok során az optimista hangvételű szövegkörnyezetbe helyezett cikkek valódi hírtartalma és a világlátás egyenlő súllyal esik latba. A legjobbnak ítélt írásokat havonta pénzjutalomban részesítik. (OS)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.