Materazzi: "Zidane-t hősként tisztelem"

"Zidane-t hősként tisztelem" - mondta a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Marco Materazzi, az olasz labdarúgó-válogatott védője, aki napok óta a támadások kereszttüzében van, mert provokáló szavai után Zinedine Zidane mellkason fejelte őt a németországi világbajnokság döntőjében.

"Zidane-t mindig is hősként, példaképként tiszteltem és csodáltam. Egy Juventus-Perugia bajnoki után még mezt is cseréltünk, a trikót azóta is a szekrényemben őrzöm" - mondta Materazzi, majd hozzáfűzte: "Semmi olyasmit nem mondtam neki, ami összefüggésbe hozható a rasszizmussal, a vallással vagy a politikával és az édesanyját sem hoztam szóba. Én 15 évesen elvesztettem az édesanyámat, ez még mindig fáj." Zidane édesanyját rossz egészségi állapota miatt jelenleg kórházban ápolják, de az Internazionale hátvédje erről mit sem tudott. "Jobbulást kívánok neki" - reagált a hírre, és egyúttal kijelentette: nem sértegette riválisa édesanyját.

A friss világbajnok Materazzi elismerte, hogy az ominózus eset során sértegette a franciák kapitányát, de mint mondta: ilyen reakcióra nem számított ellenfelétől. "Azt gondoltam, hogy majd visszaszól valamit, a fejelés teljesen váratlanul ért" - fogalmazott.

A franciák világ- és Európa-bajnok karmestere szerdán este, a Canal+ tv-csatornán beszélt először a nyilvánosság előtt a történtekről, és azt állította: Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette az édesanyját és a lánytestvérét. Hozzátette: egyszer vagy kétszer még elengedte a füle mellett a szavakat, de amikor az olasz harmadszor is megismételte azokat, elvesztette a fejét.

"Tudtam, hogy ez az utolsó meccsem és már csak néhány perc van hátra, de elsősorban férfi vagyok, és meg akartam védeni a rokonaim becsületét" - mondta, miután bocsánatot kért azoktól a gyerekektől és szurkolóktól, akik látták az esetet, és megdöbbentek rajta. Azt azonban hozzátette, hogy nem bánta meg tettét. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.