Horvátország-Ausztrália 2-2

Az ausztrál válogatott 2-2-es döntetlent játszott a horvát alakulattal az F csoport zárófordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe: Ausztrália története legjobb világbajnoki eredményét érte el.

A horvátok már a második percben vezetést szereztek Srna szabadrúgás-góljával, ám az ausztrálok nem sokkal a szünet előtt kiegyenlítettek Moore tizenegyesével. A pihenő után ismét a horvátok vezettek - Nico Kovac lövését kalac kapus bevédte -, lelkes ellenfelük azonban újfent egyenlített Kewell révén. A hajrában gól már nem esett, viszont három piros lapot osztott ki a játékvezető.

Ausztrália, amely története legjobb világbajnoki eredményét érte a továbbjutással, a nyolcaddöntőben az olaszokkal találkozik.

A tornára nagy reményekkel készülő horvátok két döntetlennel és egy vereséggel a harmadik helyen zártak a brazilok és az ausztrálok mögött, illetve a japánok előtt.

Horvátország-Ausztrália 2-2 (1-1)

Stuttgart, 52 ezer néző, v.: Graham Poll (angol)

Gól: Srna (2.), Kovac (56.), illetve Moore (38., 11-esből), Kewell (79.)

sárga lap: Simic (7., 85.), Tudor (38.), Simunic (62., 94.), Pletikosa (70.), illetve Emerton (81., 87.)

piros lap: Simic (85.), Simunic (94.), illetve Emerton (87.)

Horvátország: Stipe Pletikosa - Dario Simic, Stjepan Tomas (Ivan Klasnic, 83.), Josip Simunic, Marko Babic - Darijo Srna, Igor Tudor, Niko Kovac, Niko Kranjcar (Jerko Leko, 65.) - Ivica Olic (Luka Modric, 74.), Dado Prso

Ausztrália: Zeljko Kalac - Brett Emerton, Lucas Neill, Craig Moore, Scott Chipperfield (Joshua Kennedy, 75.)- Vince Grella (John Aloisi, 63.), Jason Culina, Tim Cahill, Mile Sterjovski (Marco Bresciano, 71.), Harry Kewell - Mark Viduka

2. perc: Darijo Srna végzett el szabadrúgást mintegy 25 méterről: remekül csavarta a labdát a sorfal felett a jobb felső sarokba (1-0).

38. perc: Tomas kézzel ért a labdához a 16-oson belül: a büntetőt Moore keményen a jobb felső sarokba lőtte (1-1).

56. perc: Nico Kovac eresztett meg egy lövést a 16-os sarkáról: a labda megpattant a kapus előtt, majd Kalac olyan szerencsétlenül nyúlt hozzá, hogy az beesett a hálóba (2-1).

79. perc: Aloisi csúsztatott Kewell elé, aki az ötös sarkáról nem hibázott (2-2).

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.