Meglepően pesszimista a nyugati lakosság

Nagy-Britannia, Franciaország és Spanyolország lakossága a világ legnagyobbfenyegetésének az Egyesült Államokat tartja egy felmérés szerint.

A franciák pesszimisták, a spanyolok optimisták a jövőjükkel kapcsolatban - többek közt ez is kiderült a brit Financial Timesban közzétett felmérésből.

Míg Spanyolországban a megkérdezettek 44 százaléka vélte úgy, hogy az ország jó úton halad, Franciaországban ez az arány mindössze 9 százalékos volt.

A franciák 85 százaléka szerint viszont az ország kifejezetten rossz irányba tart, de pesszimistának számítanak még a britek, a németek és az olaszok is, a maguk 66, 60, illetve 58 százalékával.

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a britek, a franciák és az olaszok szívesen építenének újabb atomerőműveket, míg a németek és a spanyolok nagy része ellenzi.

Az összes országban aggódnak, hogy a külföldi cégek a tőzsdén felvásárolják a nagy állami vállalatokat.

Meglepő eredmény, hogy Nagy-Britannia, Franciaország és Spanyolország a világ legnagyobb fenyegetésének az Egyesült Államokat tartja, és csak az amerikai ország után következik Irán, Kína és Észak-Korea.

A felmérést június 6. és 9. között végezték 5000 felnőtt részvételével.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.