Argentína-Szerbia és Montenegró 6-0

Az argentin válogatott kiváló játékkal kiütötte 6-0-ra a szerb-montenegrói csapatot a C csoport második fordulójában rendezett mérkőzésen, és ezzel ott lesz a nyolcaddöntőben.

A dél-amerikai együttes - amely a nyitókörben is diadalmaskodott - ezúttal már a 6. percben vezetést szerzett, majd Cambiasso látványos góllal növelte a különbséget. Az első félidő hajrájában Rodriguez másodszor is betalált, így már ekkor eldőlt a három pont sorsa.

A második játékrészben sem volt sok esélye a gólszerzésre az európai csapatnak, ráadásul a 65. percben Kezmant kiállították. Az emberelőnybe került argentinok aztán a végjátékban még háromszor betaláltak.

A nagy különbségű győzelemmel az argentinok bekerültek a nyolcaddöntőbe, míg a szerb-montenegrói válogatott második vereségével kiesett.

Argentína-Szerbia és Montenegró 6-0 (3-0)

Gelsenkirchen, 50 000 néző, v.: Roberto Rosetti (olasz)

Gól: Rodriguez (6., 41.), Cambiasso (31.), Crespo (78.), Tevez (84.), Messi (88.)

sárga lap: Crespo (36.), illetve Koroman (7.), Nadj (27.), Krstajic (42.)

kiállítva: Kezman (65.)

Argentína: Roberto Abbondanzieri - Nicolas Burdisso, Roberto Ayala, Gabriel Heinze, Juan Pablo Sorin - Luis Gonzalez (Esteban Cambiasso, 17.), Javier Mascherano, Maxi Rodriguez (Lionel Messi, 75.) - Juan Roman Riquelme - Javier Saviola (Carlos Tevez, 59.), Hernan Crespo

Szerbia és Montenegró: Dragoslav Jevric - Igor Duljaj, Goran Gavrancic, Mladen Krstajic, Milan Dudic - Albert Nagy (Ivan Ergic, a szünetben), Dejan Stankovic, Predrag Djordjevic, Ognjen Koroman (Danijel Ljuboja, 50.) - Savo Milosevic (Zvonimir Vukic, 70.), Mateja Kezman

6. perc: bal oldali argentin akció során Sorin Saviola elé sarkalt, aki Maxi Rodriguezhez passzolt, a középpályás pedig kapásból az elfekvő kapus mellett a hálóba lőtt (1-0).

31. perc: szenzációs góllal növelte a különbséget a dél-amerikai együttes: Cambiasso készítette le a labdát Crespónak, aki sarokkal visszapasszolt társának, a csereként beállt játékos pedig egyből, ballal a kapuba helyezett (2-0).

41. perc: Krstajic megpróbálta kikísérni a labdát, ám Saviola - kis lökéssel - elvette tőle az alapvonal közelében a jobb oldalon. Az argentin játékos kapura húzott, lőtt, Jevric még beletenyerelt, ám a túloldalon érkező Rodriguez nem hibázott. A labda a kapufát és Gavrancic lábát is érintve kötött ki a hálóban (3-0).

78. perc: a sérüléséből felépült, három perccel korábban beállt Messi balról középre lőtte a labdát, a túloldalon érkező Crespo Stankovicot megelőzve helyezett a hálóba (4-0).

84. perc: Riquelme passzolt Tevezhez, aki két szép csellel tisztára játszotta magát, majd a bal alsó sarokba helyezett (5-0).

88. perc: Messi kapott kiváló indítást, s jobbról a a rövid sarokba lőtt. Jevric beleért a labdába, de hárítani nem tudott (6-0).

"Remek csapatunk van, kiváló játékosokkal, akik győzni akarnak. Erre a mérkőzésre különböző összeállításokat alakítottunk ki, felkészültünk az esetleges sérülésekre, de szerencsére minden jól alakult. Ami a hollandok elleni következő összecsapást illeti, arról egyelőre nem lehet sokat mondani. Látni kell, mit és hogyan játszanak az elefántcsontpartiakkal. A nyolcaddöntőben mindenképpen erős csapat vár majd ránk" - mondta José Pekerman, az argentin válogatott szövetségi kapitánya.

"Nem a játékosok hibájából következett be a mai súlyos vereség. Magamra vállalom a felelősséget. Sajnos túlságosan sokat foglalkoztam a szerb média irányából rám nehezedő nyomással. Országunk futballtörténetének egyik legsúlyosabb kudarca ez a mostani. Szeretnénk tisztességesen búcsúzni a vb-től Elefántcsontpart ellen. Most csak erre koncentrálunk. Ha hazaértünk, akkor a hibák kíméletlenül őszinte elemzésére van szükség, addig azonban csak a következő mérkőzésünkkel kívánunk foglalkozni" - nyilatkozta Ilja Petkovic, a szerb-montenegrói válogatott szövetségi kapitánya.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.