Kitörés az asztalfiókból

A professzionális szépírói képzés hiányát szeretné betölteni a Magyar Írói Akadémia kezdeményezése. Mesterkurzusok indításával lehetőséget teremt az irodalmi szakma képviselőivel való találkozásra, konzultációra, valamint szemináriumi keretek közti gyakorlatra.

A Négyesy László vezette stílusgyakorlatokat előképének tekintő író-képzés a kortárs magyar irodalom oktatásával indítja októberben a szemeszterét. Olyan oktatók foglalkoznak majd a növendékekkel mint Závada Pál, Vámos Miklós, Tóth Krisztina, Térey János, Szilágyi Ákos, Spiró György, Schein Gábor, Parti Nagy Lajos, Márton László, Lázár Ervin, Kukorelly Endre, Kornis Mihály, Konrád György, Karafiáth Orsolya, Háy János, Forgács Zsuzsa, Békés Pál, Bartis Attila és Bächer Iván.

Az akadémia előadóiról és a mesterkurzusokról részletes információ itt olvasható.
Az akadémia fel kívánja karolni az irodalomkedvelő fiatalokat, azokat, akiknek írói ambícióik vannak, és ehhez inspiráló alkotói közeget keresnek, az "asztalfiók" írókat és költőket, egyes írók elkötelezett híveit és a munkájukban írással foglalkozókat is (újságírók, kommunikációs szakemberek, pedagógusok). A MÍA segíti a hallgatókat, hogy kiadásra érett műveik eljussanak az irodalmi folyóiratokhoz, könyvkiadókhoz, és biztosítja a résztvevők írásainak megjelentetését az Akadémia oldalán.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.