Az Audit nem zavarja a kormánycsomag

A győri Audi Hungariánál tegnap megkezdték a TT Coupé sportautók második nemzedékének sorozatgyártását. Az idén 20 ezret készítenek belőle, majd ezt követően évente 50-70 ezer sportkocsi hagyja el a gyártócsarnokot.

Az Audi - Magyarország legnagyobb exportőre - eddig 700 milliárd forintot fektetett be hazánkban, és a cég 12 ezer embernek ad munkát. Jochem Heizmann, a cég felügyelőbizottságának elnöke újságírói kérdésre nem zárta ki annak lehetőségét, hogy két éven belül újabb típusokat mutathatnak be Győrben.

Az avatót követő sajtótájékoztatón győri tudósítónk megkérdezte az Audi vezetőit: a magyar kormány reformcsomagja milyen hatással lehet az Audi győri gyárának versenyképességére, jövőjére. Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezetőségének elnöke azt válaszolta: támogatják a magyar kormányt a bürokrácia leépítésében. Ez elkerülhetetlen intézkedéseket igényel, s azt remélik, lesz bátorsága a kabinetnek végigvinni elhatározását.

- A megszorítások tudomásunk szerint nem tartalmaznak olyan intézkedéseket, amelyek nehezítenék a munkaerő rugalmas foglalkoztatását. Számunkra pedig ez a legfontosabb, ezért nem látjuk a veszélyét annak, hogy romlana a győri gyár versenyképessége - tette hozzá.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.