Sikertelenül próbálta megölni magát

Sem, pisztollyal, sem kötéllel nem tudta megölni magát az az 51 éves férfi, aki végül egy kitalált maffiatörténettel próbálta félrevezetni a rendőrséget és a családját.

A győri kórházból érkezett bejelentés május elején a rendőrségre, hogy egy 51 éves férfi koponyacsontjából lövedéket operáltak ki, nyakán pedig akasztás nyomai láthatók - mondta el tegnapi győri sajtótájékoztatóján Bánhalmi Zsolt alezredes, a Győr-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A férfi a nyomozóknak azt vallotta: rokkantnyugdíjazása napján egy borozóból kifelé jövet fekete autóba tuszkolták, szemét leragasztották, s egy uszályra vitték, ahol idegen akcentussal beszélő férfiak hatezer liter gázolaj árát követelték tőle. A második napon egy pisztollyal főbe lőtték, de túlélte. Nem sokkal ezután fölakasztották, ám a kötél elszakadt. Ezek után a maffiafőnök intett, hogy engedjék el. Budapesten a Lágymányosi hídnál kilökték az autóból, ekkor telefonált a hozzátartozóinak.

A rendőrség negyvennyolc órán belül megállapította, hogy kitalált történetet mesélt el a férfi, aki nem sokkal később be is vallotta az igazat. Öt éve kaszinógépekkel játszik, beteges szenvedélye nyomán eddig ötmillió forintot vesztett. Ezt a családja előtt mindvégig titkolta.

Hét banktól vett fel személyi kölcsönöket, ezekből próbálta meg fizetni az adósságát, de végül összecsaptak feje fölött a hullámok. Húszezer forintért vett egy flóbertpisztolyt valamelyik kocsmában, azzal a fővárosba ment, s a Duna-parton egy hétig hajléktalanként élt. Pár nap után rávette magát az öngyilkosságra, a kis kaliberű pisztoly tölténye azonban nem ütötte át a koponyát. Ezután kötelet lopott hajléktalanoktól, fölmászott egy fára, s levetette magát. A kötél a nyakára szorult, de elszakadt, s bár a férfi eszméletét vesztette, néhány óra múlva magához tért. Ekkor lemondott az öngyilkosságról.

Elrablása történetét azért találta ki, hogy az őt kétségbeesetten kereső családja elől eltitkolja a valóságot. A büntetlen előéletű férfit a rendőrség hatóság félrevezetése vétség miatt feljelentette.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.