Patkányinvázió Gyömrőn

Gyömrőn az utóbbi időben annyira elszaporodtak a patkányok, hogy a kérdés már az idei utolsó önkormányzati képviselő-testületi ülésen is terítékre került. A rágcsálók elterjedése nem új keletű probléma, hiszen már korábban is sokan panaszkodtak a polgármesteri hivatalban a kártékony állatok gyakori megjelenése miatt. Először a 31-es főút közelében található szemétlerakóra terelődött a gyanú, nevezetesen, hogy onnan settenkednek be a lakott területre a patkányok. A Bábolna Rt.-vel fertőtleníttették a területet, de most újból feltűntek az állatok a lakóházak kertjeiben, melléképületeiben.

Többen javasolták, hogy szigorítani kell az állattartási rendeletet, de legalábbis érvényt szerezni az előírásoknak. Sokan ugyanis a megengedettnél több állatot tartanak. Ugyancsak segítheti a patkányok szaporodását a megszüntetett emésztőgödrök elhanyagoltsága. Erre vonatkozóan a képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy akik már csatlakoztak a csatornarendszerre, és nem használják a régi emésztőt, ürítsék azt ki, valamint fertőtlenítsék. Ezzel is meg lehetne akadályozni a patkányok további szaporodását.

A képviselő-testület határozatot hozott, hogy szigorítja az állattartási rendelet betartását, s ha kell, igénybe veszik az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat segítségét is a patkányinvázió megállításában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.