Rólunk

Az elmúlt harminc évben sok kiváló munkatársuk, sok szép élményt szerzett nekem cikkeivel, de mára úgy megváltozott a Népszabadság jellege, hogy olvasása egyre kevesebb örömöt okoz. Hogy miért? Elkötelezett baloldaliként zavarnak a jobboldal javára történő arányeltolódások. Március 31-ével lemondom az előfizetésem és átváltok a Népszavára.

Dr. Szabó László

A választási kampány beindulása óta a Népszabadság jelentős mértékben vesztett tárgyilagosságából. Az olvasói levelek között olykor annyira primitív, ortodox kommunista felhangú leveleket is közzétesznek, amelyek nem illenek az újság hangvételéhez. Hasonlókat a nagy ritkán vásárolt Vasárnapi Hírekben szoktam olvasni.

Dr. Csallóközi Katalin

Felforr a vérem, mikor olvasom a magyar sajtó mai nyelvezetét. Szinte naponta találok cikkeket a Népszabadság internetes "oldalain", melyek olyan kifejezéseket tartalmaznak, hogy szinte találgatnom kell: vajon mit is jelentenek? Például Tanács István március 25-i írásában (Röhög az osztály) ezt a szót olvasom: lúzerség. Nincsen senki a szerkesztőségben, aki ilyesmit észrevenne, és próbálna változtatni rajta? Nem elég gazdag a magyar nyelv szókincse? Jómagam Kanadában élek ötven éve, több nyelven beszélek, mégis igyekszem anyanyelvemet megőrizni. Talán érdemes lenne elgondolkodni azon: hová vezet ez az út, mi lesz a magyar nyelvből, mi lesz Arany János, Jókai Mór, és ezer más kiváló költő, író örökségéből? Szótár kell majd elolvasni őket?

Katalin Lebel

A telefonügyeletre érkezett:

Gréczy Zsolt rajongója vagyok, mindig nézem az ATV-n a műsorát, nagyon tetszik a korrektsége, tájékozottsága, határozottsága, szerénysége. Büszke lehet rá a Népszabadság. Csuhaj Ildikót is szoktam látni televíziós vitaműsorokban, az ő teljesítményét is abszolút pozitívnak ítélem meg, a Népszabadság újságírói tájékozottak és felkészültek.

A Sportrovat nagyon jó címeket ad, példát vehetne tőle a többi rovat is.

Minek emlegetik Bayer Zsoltot (Bayer és a rózsaszín bőrtanga, március 28.). Minek kell reklámot csinálni egy ilyen hülyének? Egyébként kitűnő a lap.

A Professzorok Batthyány Körének politikai hirdetése szerintem ocsmány dolog. Nem értem, miért jelentették meg. Tudnak arról, hogy előfizetőik 90 százaléka baloldali érzelmű ember?

A Semjén Zsolt kijelentése ellen tiltakozó levélhez (Magánügy, március 29.) gratulálok, biztos vagyok benne, hogy az egész újságot meg lehetne tölteni az aláírók névsorával. Magam is csatlakoznék.

Mélységesen egyetértek dr. Del Medico Imre levelével (Viselkedési zavarok, március 29.). Régóta nagyon szeretem az írásait. Szabad György viselkedését felháborítónak tartom.

A Népszabadság Online-hoz érkezett:

"A március 18-i Rólunkban olvastam, hogy "Lúdtalpas alma" nevű olvasójuk nehezményezte: az előfizetőknek ígért ajándékok csak többszöri sürgetésre jutnak el az előfizetőhöz. Mi azonnal élvezhettük a lap "ajándékát": az egyéves (mellesleg 18 éve tartó) előfizetésért másfél
hétig nem kaptunk újságot. Sem a posta, sem a kiadó még annyit sem mondott, hogy elnézést. Nem katasztrófa, az előfizetés leteltével számunkra is meg fog szűnni a Népszabadság. Van választék.

Farkas László

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.