"Kiugratási kísérlet" volt a bombafenyegetés?

Titkosszolgálati hírforrásaira hivatkozva, pénteken arról a feltételezésről írt a Népszava, hogy a szlovák titkosszolgálat  "kiugratási kísérlete" állhat a robbantásos fenyegetés mögött, mert  elő akarják csalogatni egy bűnözői csoport egyik tagját.

"Feltételezhető, hogy egy szlovák titkosszolgálati akció áll a magyarországi bombafenyegetés mögött - állítja lapunk egy megbízható nemzetbiztonsági forrása" - olvasható a lapban. A  Népszava úgy tudja, hogy "a szlovák szolgálat csupán azért 'nyomta  fel' az adott bűnözői csoportot, mert egyikük közülük jelenleg is Magyarországon tartózkodik, és ezzel akarják úgymond előcsalogatni" rejtekhelyéről.

Petőfi Attila ezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI)helyettes vezetője csütörtök Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az NNI nyomozást rendelt el  terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Elmondta: a Fővárosi  Főügyészséggel közösen született meg ez a döntés. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden sajtótájékoztatón közölte: az elmúlt napokban  a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy  külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet  destabilizálása szándékával robbantásokra készülnek az országban  választási nagygyűléseken.  

A keddi Népszabadság közölte először, hogy a szlovák titkosszolgálat adatai szerint - amelyeket dunaszerdahelyi  szervezett bűnözői körből kaptak - megeshet, hogy szervezett bűnözői  csoportok robbantásokat hajtanak végre Magyarországon.

Az ügyben három személy neve merült fel, köztük Sátor Lajos szlovák állampolgáré. Petőfi Attila a csütörtöki sajtótájékoztatón közölte: Sátor Lajos ellen már 2000 szeptembere óta elfogatóparancs van érvényben zsarolás és más bűncselekmények miatt.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.