Új koronatanú a robbantások ügyében?

Az 1998-ban történt, máig felderítetlen robbantások újra megkezdett nyomozásának oka, hogy az ügyben új koronatanú, a fővárosi alvilág egyik vezetője, M. Róbert került a rendőrség látókörébe.

Korábban lapunk is megírta, hogy a '98-as robbantásos ügyek dossziéját a napokban újra megnyitotta a rendőrség, mert olyan információk kerültek birtokukba, amelyek új irányt szabhatnak a nyomozásnak. Úgy tudjuk, hogy ezek az információk egy jelenleg is letartóztatásban lévő budapesti személytől származnak, akit a rendőrség a fővárosi alvilág meghatározó személyének tart. A jelenleg emberölés alapos gyanúja miatt börtönben lévő M. Róbertről van szó, akit az éjszakai élet igazi "nehézfiújaként" tartanak számon.

M. Róbert már többször szerepelt a bűnügyi hírekben. Legutóbb az érdekeltségébe tartozó XV. kerületi Késmárk utcai szórakozóhelynél történt önbíráskodás és súlyos testi sértés miatt. 2004-ben a rendőrségi gyanú szerint tizenkét emberét küldte Mátészalkára, hogy ott egy üzletembert megfenyegessenek. Az M. Róbert érdekeltségébe tartozó szórakozóhely akkor vált hírhedtté, amikor itt a diszkó egyik biztonsági őrére tüzet nyitott a kecskeméti maffiaper egyik közreműködő tanúja, Szlobodan "Szlobo" Sztojanovics. Állítólag elszámolási vita miatt tört ki a lövöldözés, amelyben az őr súlyosan megsérült.

M. Róbertet egy másik ügy kapcsán emberöléssel is gyanúsítják. Úgy tudjuk, hogy ennek nyomozása során, tulajdonképpen véletlenül jutottak a rendőrök olyan információk birtokába, amelyek megalapozzák a gyanút: az M. Róberthez kötődő szervezett bűnözői csoportoknak közük lehetett a '98-as robbantások előkészítéséhez. A robbantásos ügyek, mivel terrorcselekményeknek minősülnek, nem évülnek el.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.