Demszky: a fővárosban három év alatt 400 kilométer utat újítanak fel

A tavaly elkezdődött és jövőre is folytatódó program során 400 kilométer utat újít fel a főváros a kormányzat anyagi támogatásával, ez az összes fővárosi kezelésű útfelület mintegy 40 százaléka - mondta a főpolgármester.

Az idei programot a sztráda Hungária körút és a Körvasút sor közötti szakaszának felújításával kezdték meg - közölte Demszky Gábor. Az autópálya be-, illetve kivezető szakaszai április végéig újulnak meg, addig kétszer két sávon folyik majd a közlekedés. A beruházás teljes költsége áfa nélkül 310 millió forint.

Idén a főváros 12,8, míg a kormány 22,6 milliárd forintot költ útrekonstrukcióra. A felújítás valamennyi kerületet érinti, összesen 172 útszakaszra terjed ki - emelte ki a főpolgármester. A tavaly új burkolattal megújított utak hossza eddig 80, s idén már 200 kilométer lesz - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a rendszerváltás óta soha nem fordítottak annyi pénzt felújításra, mint ezekben az években.

A program első ütemében rekonstrukciós munkálatok kezdődnek a pesti alsó rakparton, a Budaörsi úton, a Bem rakparton, a Pesti út külső, valamint a 6-os út bevezető szakaszán és a Nagytétényi úton. Demszky Gábor kitért arra is, hogy a felújítások többsége egyben a közművek teljes cseréjét is jelenti, s hogy valamennyi érintett járdát is akadálymentessé teszik.

A sajtótájékoztatón szintén jelen lévő Vajda Pál főpolgármester-helyettes arra kérte a fővárosban közlekedőket, hogy az útfelújítási munkák idején tanúsítsanak megértést és legyenek toleránsak. A lehetséges elterelő "egérutak" felől érdeklődő újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: el lehet ugyan gondolkodni azon, hogyan lenne elterelhető az M3-as bevezető szakaszainak forgalma, de az a legjobb választás, ha a munkások éjszaka is dolgoznak, napközben pedig fenntartják az adott úton a közlekedést.

Elmondta, azért vágtak bele a felújítási programba, mert nem akarják, hogy minden év eleje a kátyúk számlálásával kezdődjön. A Podmaniczky program keretében zajló útfelújítások egyes munkálatairól, időzítéséről a www.budapest.hu/utfelujitas világhálós címen található részletes információ. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.