Kaposvár: egymilliárd a jégcsarnok megmentésére

Az elmúlt hetekben csődközelbe került az alig egy éve 650 millió forintos beruházással elkészült kaposvári jégcsarnok tulajdonosa és üzemeltetője, a Kaposvári Jégcsarnok Kft.

A városi önkormányzat rendkívüli ülésen úgy döntött, megközelítően egymilliárd forintért megveszi a társaságot, ezzel megmentve a jégcsarnokot. A húsz év alatt lebonyolítandó, lízingnek minősülő tranzakciót a debreceni Cívis-Ing Kft. közvetítésével bonyolítják le, amely megveszi a kaposvári céget adósságaival együtt, a jégcsarnok pedig a húszéves időszak végén az önkormányzat tulajdonába kerül.

A nyári üzemszünet különböző okokból a tervezettnél jóval hosszabbra nyúlt, beígért programok maradtak el. A tulajdonosok tagi kölcsönt nyújtottak a működőképesség biztosítására, ez a forrás azonban mára kimerült.

A napokban a jégcsarnok bezárásáról felröppent hír hallatán több szülő és pedagógus kérte a városvezetést, hogy találjon megoldást a jégcsarnok további üzemeltetésére. Szita Károly polgármester egyebek közt erre, továbbá a fialatoknak nyújtott egészséges szórakozási lehetőségre és a város sportéletének fellendítésére hivatkozva érvelt a közgyűlésen a létesítmény megmentése mellett. A fideszes többség egyetértett a polgármesterrel, a közgyűlés többi frakciója viszont nem támogatta az elgondolást. A szocialista Polyák József, az önkormányzat pénzügyi bizottságának vezetője úgy látja: a jégcsarnok megvásárlása ebben a formában egy politikai okból felvállalt ésszerűtlen döntés. A csődbe jutó tulajdonos társaság felszámolási eljárásakor ugyanis az említett összeg töredékéért hozzá lehetne jutni a létesítményhez. Szerinte azért ment bele ebbe a megoldásba a városvezetés, mert ellenkező esetben az MFB által a Kaposvári Jégcsarnok Kft.-nek nyújtott több százmilliós hitelért készfizető kezességet vállaló Debreceni Jégcsarnok Kft.-nek kellene helytállnia.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.