Lemondott a Fiatal Baloldal vasi elnöke

Lemondott a Fiatal Baloldal (FIB) Vas megyei elnöki tisztéről Szabó Bálint. Ezt maga az érintett jelentette be.

Szabó Bálint megszüntette tagságát az MSZP-ben is, a politizálást pártonkívüliként, Csepreg város önkormányzatában kívánja folytatni, ahol a városfejlesztési bizottság elnöke.

"Úgy érzem, hiba volt a pártpolitizálást választanom, a politikának ugyanis nem a közszereplők csatározásairól kellene szólnia, márpedig ez történt, amihez magam is hozzájárultam" - mondta a 24 éves politikus.

Szabó Bálint a sajtótájékoztatón elmondta: decemberben felmentésével zárult az ellene és társai ellen folytatott büntetőeljárás, amely az úgynevezett fiktív Fibisz-szervezetek alakítása miatt indult. "A Zalaegerszegi Városi Ügyészség bizonyíték hiányában zárta le az ügyet" - mondta.

A büntetőeljárás 2003 őszén Szabó Bálint mellett Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő, valamint Táncsics Péter, az MSZP kőszegi városi szervezetének akkori elnöke ellen indult, magánokirat-hamisítás gyanúja miatt.

"Az ügyészség szerint gyanú tárgyát képező fénymásolatok nem voltak felhasználhatók ahhoz, hogy vádat lehessen emelni" -közölte.

Szabó elmondta azt is: pénteken elállt attól a pertől, amelyet Horváth Csaba a Vas Megyei Cigány Önkormányzat elnöke, illetve egy helyi internetes portál ellen indított, a Szombathelyi Városi Bíróságon, személyiségi jogainak megsértése miatt.

"Nem érzem úgy, hogy az ügy megnyerhetetlen lett volna, de ezen a téren sem kívánom folytatni a már említett, közszereplők közötti csatározást" - fűzte hozzá.  

Szabó kijelentette azt is: 2006-ban független jelöltként indulni kíván Csepregen a polgármesteri poszt elnyeréséért. 2002-ben független jelöltként, Fidesz-MKDSZ-MDF támogatással indult a helyhatósági választáson, de alul maradt a jelenlegi polgármesterrel szemben.

Néhány hónap múlva Szabó Bálint a Fibiszben kezdett politizálni, majd belépett az MSZP-be is. Az állítólagos beléptetési botrányok miatt, a megyei szervezet etikai bizottságának döntése alapján, 2004 márciusában kizárták a pártból. Ezt a döntést az országos vezetés megváltoztatta, ugyanakkor a vasi pártszervezeteket feloszlatták, majd újjáalakították.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.