Szakított a Fidesz az MDF-fel Sárospatakon

Egyoldalúan felmondta a 2002-ben kötött és 2006-ig szóló együttműködési megállapodást a Fidesz sárospataki szervezete az MDF városi szervezetével, miután a fórum 2006-ban egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indítja a város polgármesterét - közölte szerdán az MTI-vel a Fidesz sárospataki szóvivője.

Sárospatak polgármestere, Jánosdeák Gábor a 2002-es önkormányzati választáson az MSZP támogatásával nyert, most pedig az MDF indítja az országgyűlési képviselőválasztáson - indokolta a döntést Hajdu Imre.

A Fidesz sárospataki szervezete semmilyen módon nem kíván részese lenni Jánosdeák Gábor és az MDF furcsa, de egyáltalán nem váratlan egymásra találásának, ezért a 2002 és 2006 közötti választási időszakra kötött együttműködési megállapodást a mai nappal felmondja, önkormányzati képviselői pedig a Fidesz-Összefogás Sárospatakért Egyesület közös frakciójában politizálnak tovább - tájékoztatott Hajdu Imre.

Az MDF Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete kedden közölte, hogy Jánosdeák Gábort - aki 1990-tól Sárospatak polgármestere - pártonkivüliként indítják az országgyűlési választásokon a megye 10-es számú választókerületében.

Jánosdeák Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: 1990 óta mindig függetlenként nyerte meg a polgármesteri választást, támogatóinak köre az idők folyamán bővült. Hozzátette: a 2002-es önkormányzati választások idején éppen a Fidesz ajánlott neki helyi együttműködést, különböző pozíciókért cserébe.

A polgármester megjegyezte: "úgy tűnik, a Fidesz sárospataki szervezete inkább dolgozik együtt az alapszervezet elnökségbe beválasztott egykori függetlenített KISZ titkárral, mint egy független polgármesterrel".

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.