Romlott német húshegyek
Az egyre szélesedő húsbotrány lassan a teljes ágazatra árnyékot vethet - aggódnak a német húsipari szervezetek. A fogyasztóvédelmi szövetség vezetője szerint viszont mindez csupán a jéghegy csúcsa, hiszen az ellenőrzések nem szisztematikusan, csupán szúrópróbaszerűen történtek.
Horst Seehofer agrár- és fogyasztóvédelmi miniszter elsősorban a vállalatok önellenőrzését sürgette, és fontolgatja, hogy bejelentési kötelezettséget ír elő mindenkinek, akinek romlott húst kínálnak eladásra. Ezt az egész Európai Unióra kiterjesztené, s így a feketebárányoknak hamar nyomára lehetne akadni. Mások az élelmiszerpiacon dúló kíméletlen árversenyt okolják, mondván, a minőségre ma már egyre kevésbé lehet ügyelni. Egyesek minimál-felvásárlásiár bevezetését követelik.
Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a romlott húskészítmények külföldre is eljutottak-e, ellentétben a bajor húsbotránnyal: akkor az emberi fogyasztásra alkalmatlan vágóhídi hulladékból magyar vállalatok is vásároltak.