Kulcsár tanú lesz Répássy és Jegesy perében

A milliárdos csalással és sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila tanú lesz a Jegesy András által Répássy Róbert (Fidesz) képviselővel szemben indított személyiségi jogi perben. A Fővárosi Bíróság a csütörtöki tárgyaláson döntött erről.

Jegesy András ügyvéd, Lamperth Mónika belügyminiszter férje azért fordult bírósághoz, mert szerinte Répássy képviselő egy sajtótájékoztatón megsértette jó hírnevét, amikor a többi közt azt állította, hogy "szívélyes kapcsolatot" ápolt Kulcsár Attilával.

A másik alperes a Magyar Nemzet kiadója. Jegesy András szerint az újság visszaélt a képmásával, amikor fényképeket közölt róla, amint Kulcsár Attilával, pohárral a kezükben, egymás mellett láthatók. Répássy Róbert kitart amellett, hogy értékítéletet fogalmazott meg, amikor Kulcsár Attila ügyészségi vallomása, valamint a Magyar Nemzetben megjelent fényképek alapján szívélyesnek nevezte Kulcsár és Jegesy kapcsolatát. A képviselő közlése szerint: Jegesy András valójában azt akarja számon kérni rajta, amiket Kulcsár Attila állított, és amik egyébként korábban már több médiumban is megjelentek.

Jegesy András szerint viszont Répássy közlése már a tényállítás kategóriájába tartozik. Ügyvédje pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy egy kapcsolat mindig "kétpólusú", így nem lehet jelentősége annak, hogy Kulcsár Attila mit állít korábbi viszonyáról a felperessel.

A felperes szerint továbbá a lapban közölt koccintós fényképet megvágták, valójában nem csak ők álltak a képeken, hanem tízen, így a többi közt mellette állt ügyvédtársa, Pallos Dénes is. Közölte azt is: nem tudott arról, hogy lefényképezték a Britton cég egyik rendezvényén.

Jegesy András azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsa meg: Répássy Róbert kijelentéseivel jelentős érdeksérelmet okozott neki, így a többi közt számos megbízást visszavontak tőle az ügyfelei.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.