Deutsch bátor és "bejelent"

Deutsch Tamás várhatóan ma bejelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök érdekeltségi körébe tartozó cégeknek a '90-es évek első felében kötött ügyletei miatt.

Október közepén parlamenti bizottsági meghallgatásán Gyurcsány Ferenc szólította fel Deutsch Tamást, hogy "legyen bátor, jelentse fel" - miután a fideszes politikus az "Apró-
Gyurcsány-érdekkör meggazdagodását" vizsgáló testület ülésén hosszasan kérdezte a miniszterelnököt a Szalay utcai ingatlanokról. Gyurcsány Ferenc egyik cége, az Aldo Kft. 1994-ben ugyanis 16 millió forintért vette a Szalay utca 4. szám alatt ingatlant a Miniszterelnöki Hivataltól; 1995-ben pedig az Altus Rt. vásárolta meg 6,64 millió forintért az Országgyűlési Képviselői Klub 319 négyzetméteres területét - szintén a Miniszterelnöki Hivataltól. Deutsch állítja: kettős értékbecslést készítettek, hogy a jelenlegi kormányfő számára előnyösebb helyzet alakuljon ki, később pedig az állam visszalízingelte az ingatlanokat.

Az MSZP szóvivője arra figyelmeztetett: a Legfőbb Ügyészség már megvizsgálta a Fidesz vádjait, és sem törvénytelenséget, sem a jó erkölcsbe ütköző mozzanatot nem talált az ügyben.

Deutsch Tamás úgy látja, polgári és büntetõperrre is szükség lehet
Deutsch Tamás úgy látja, polgári és büntetõperrre is szükség lehet
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.