Magyar vállalatot alapított a Google

Google Számítástechnikai Szolgáltató Kft. néven céget alapított Magyarországon az amerikai Google Inc. A társaság jegyzett tőkéje 25 millió forint, irányítói rendre az amerikai webcég első vonalából kerülnek ki: David C. Drummond üzletfejlesztési elnökhelyettes, George Reyes pénzügyi vezető és Nikesh Arora európai területekért felelős elnökhelyettes egyaránt a kft. ügyvezetői posztját tölti be.

A vezetőgárda illusztris jellege, valamint a viszonylag magas törzstőkeellenére kiterjedt magyarországi tevékenységre egyelőre valószínűlegnem lehet számítani, tekintve, hogy a társaság székhelye megegyezik acég könyvvizsgálója, azaz a BDO Kontroll címével. Az amerikaivállalkozásnak ez az első magyar érdekeltsége.

A Google Inc. elsősorban népszerű internetes keresőoldalával lett világhírű, és vált mára a nagy kríziseket is túlélő, pénzügyileg egyre stabilabb vállalkozássá. Mivel elsősorban virtuális termékekkel kereskednek, nem lényegtelen, hogy nálunk egy magyar cég, a Hírek Média megelőzte a Google-t a magától értetődő google.hu cím levédésével, így ott jelenleg a Hírek Média által üzemeltetett, egyébként szintén keresésre való kurzor.hu jelentkezik be. A Google Inc. hivatalos hazai oldala a google.co.hu, amely annak ellenére, hogy "kitalálni" meglehetősen nehéz, igen népszerű, mivel nemcsak a nemzetközi, hanem általában a magyar oldalak között is több találatot ad konkurenseinél.

A google.hu internetcímet már elhalászták az amerikai cég orra elõl
A google.hu internetcímet már elhalászták az amerikai cég orra elõl
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.