Hatalmas az érdeklődés a százdolláros laptop iránt

Az amerikaiak, nevezetesen a Massachusetts Institute of Technology (MIT) intézet terve, a fejlődő világ lakosságának 100 dolláros táskaszámítógépekkel való ellátása iránt hatalmas az érdeklődés, már 4 és fél millió gépre lenne rendelés - jelentette be a projekt egyik illetékese.

A MIT és a Media-Lab nevű vállalkozás vezetői még a téli davosi világgazdasági fórum alkalmával vázolták az elképzelést, miszerint igen olcsó számítógépekkel kellene ellátni a fejlődő országok fiatalságát, csökkentendő a hatalmas technológiai fejlettségi különbséget Észak és Dél között.

Most a projekt illetékese egy görög lapban azt nyilatkozta, hogy jövőre mér elindul a számítógépek szállítása, 2007-ben pedig tömeges gyártásuk is, tekintettel arra, hogy a Föld mintegy másfélszáz országából jelezték a vételi igényt. Elsősorban Brazíliában mutatkozott meg kiemelkedő érdeklődés a projekt iránt.

Ennek távlati célja, hogy idővel a világ minden iskolás korú gyerekének legyen kis notebook-ja, nem csupán iskolájuknak. Olyan számítógéekpről van szó, amelyek egyszerű elemmel működnek, azaz ott is használhatók lennének, ahol még nincs villany.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.