Főiskolások és egyetemisták felé nyitna az MSZP

Hiller István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke azt szorgalmazza, hogy a Fiatal Baloldal (FIB) nyisson a főiskolások és egyetemisták felé; a szervezet újonnan megválasztott elnöke szerint a FIB "ugyanazt a zenét játssza, mint a szocialista párt, csak más hangszeren".

Az MSZP elnöke a FIB kétnapos tisztújító miskolci kongresszusa után tartott vasárnapi sajtótájékoztatón közölte: a szocialista párt nevében azt kérte a szervezettől, hogy a főiskolák és az egyetemek, a főiskolások és az egyetemisták felé nyisson. Sokkal több a velünk közös értéket valló fiatalok száma, mint akikkel kapcsolatot tartottunk idáig - tette hozzá Hiller István, aki a párt társult szervezeteként említette a Fiatal Baloldalt.

A vasárnap befejeződött közgyűlésen a FIB új elnökévé Komássy Ákost választották. Szitka Péter leköszönő elnök az MSZP-től azt a feladatot kapta, hogy a jövő évi választáson Kazincbarcika polgármester-jelöltjeként induljon. Ez teljes embert kíván - tette hozzá Hiller István, aki az új elnököt jó szervezőkészségű, széles körű kapcsolatokkal rendelkező politikusként mutatta be.

"Teljes a támogatásunk és a bizalmunk a fiatal baloldal új elnökével és vezérkarával szemben" - közölte a pártelnök. Elmondta: a kongresszuson nem ígért semmit, nem beszélt listákról és helyekről. "Munkáról beszéltem, azt szeretném, ha a Fiatal Baloldal a szocialisták választási felkészülésében, majd választási kampányában aktívan részt venne" - tette hozzá. Kitért arra, hogy az MSZP őszi felkészülési szakaszát október 16-án a Budapest Arénában zárja, ahol "tízezres nagygyűlést tart", a felszólalók között ott lesz Szili Katalin, Gyurcsány Ferenc és ő maga. Azt szeretnék, mondta, ha ezen a rendezvényen a Fiatal Baloldal szervezetként is megmutatná magát.

Komássy Ákos arról szólt, hogy a FIB-nek a mostani kongresszussal új korszaka kezdődik, van "egy új csapat és vannak új elképzelések, amelyeket egy fiatal kreatív társaság állít össze". Az új elnök megemlítette: az elkövetkező félévben egy cél van előttük, az, hogy Magyarországon 2006 nyara után is baloldali kormány működjön. A Fiatal Baloldal minden erejével ezen dolgozik majd - tette hozzá, megemlítve, hogy a FIB "ugyanazt a zenét játssza, mint a szocialista párt, csak más hangszeren".

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.