Komássy Ákos lehet a Fiatal Baloldal új elnöke

Várhatóan Komássy Ákos lesz a Magyar Szocialista Párt (MSZP) ifjúságiszervezeteként számon tartott Fiatal Baloldal (FIB) új elnöke -értesült az MTI a zárt üléssel Miskolcon szombaton kezdett ésvasárnapig tartó tisztújítást tartó szervezet nevük elhallgatását kérőrésztvevőitől.

Komássy Ákos az MTI-nek elmondta: valóban ő az egyedüli jelölt az elnöki posztra, de az ülésen bárki jelölhet mást is. A FIB eddigi elnöke, Szitka Péter korábban az MTI-nek elmondta: azért válik meg tisztétől, mert az MSZP a 2006-os önkormányzati választáson Kazincbarcika polgármester-jelöltjeként számít rá, miként a párt választási kampányában is.

Komássy Ákos, aki a most megelőző közgyűlésen Szitka Péter riválisa volt az elnöki posztért, azt mondta: a FIB teljesítménykényszer előtt áll. Ha a szervezet képes sokkal intenzívebb teljesítményre, mint ami látszik belőle, akkor az év végére, amikor a listaállításra sor kerül, "a teljesítmény megszüli a kívánt ellenszolgáltatást", amibe beletartozik a már érettebb FIB-politikusok helyzetbe hozása országgyűlési és önkormányzati listákon. A rendezvényen vasárnap a tervek szerint Hiller István, az MSZP elnöke is beszédet mond.

A tisztújítás szünetében Komássy Ákos az MTI-nek azt mondta: a FIB most formáló nemzedéki programja a fiatalok életének teljes területét magába foglalja, a szociálpolitikától kezdve a lakáshoz jutáson keresztül a pályakezdők elhelyezkedésének problémáinak megoldásáig. A mostani kongresszus ezt a programot még nem tudja teljesen egészében elfogadni, éppen ezért egy vitairatot bocsátunk ki - tette hozzá.

Komássy Ákos úgy vélekedett: bár a FIB-nek voltak nehézségei, olyan kihívások, amelyekkel nem tudtak szembenézni, mára azonban a "szervezet újra összeért, összefogott..., ebben múlhatatlan érdemei vannak a most leköszönő elnöknek, Szitka Péternek, aki egyben tartotta a szervezet". Most új időszakot kezdődik a fiatal baloldal életében, amely sokkal aktívabb, sokkal határozottabb, a Magyar Szocialista Párttal sokkal nyíltabban szövetséget vállaló, ugyanakkor a politikai lelkiismeret szerepét is betöltő ifjúsági mozgalom lesz - tette hozzá.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.