Széles Gáboré a Magyar Hírlap is

A Széles Gábor által újonnan épített médiacentrum része lett a Magyar Hírlap, miután a Videoton- és a Műszertechnika-csoport élén álló üzletember és helyettese, Vissi Mária megvette a napilap 76 százalékos tulajdonrészét. A szerkesztőség hamarosan átköltözik Széles másik két médiaérdekeltségének, a napokban elindult gazdasági témájú Echo TV-nek és az Echo Hírügynökségnek a székházába. Vélhetően itt kap helyet az üzletember másik médiavállalkozása, a még csak tervekben létező életmódtévé is.

Az új felállásban a fennmaradó 24 százalék az eddig is tulajdonos Szombathy Pál főszerkesztőé. Ő a részesedéséből nyolc százalékot adott el Széleséknek. A maradék kisebbségi tulajdon felosztásáról a közeljövőben döntenek a szerkesztőségen belül.

Széles papíron ugyan csak 25 százalékos tulajdonosa lett a Magyar Hírlapnak (munkatársáé az 51 százalék), ám ez vélhetően csak a médiatörvénynek a kereszttulajdonlást korlátozó szabálya miatt van így. A szerkesztőség értekezletén és az ezt követő sajtótájékoztatón is Széles ült ki Szombathy Pál főszerkesztő mellé. Az üzletember azt mondta, ugyanazt szeretné megvalósítani a Magyar Hírlapnál is, mint az Echo TV-nél, azaz: ne legyen se jobboldali, se baloldali médium.

A Magyar Hírlap jelenleg 17-18 ezer példányban fogy. Szélesék napokon belül százmillió forintos tulajdonosi hitelt nyújtanak a kiadónak, hogy rendezni tudja felhalmozott adósságait. A lap tartozik eddigi tulajdonosának, az újságot a tavalyi év végén újraindító Doktor Ferencnek is a nyomdaszámlákkal.

Szombathy Pál és Széles Gábor - terjeszkedik a médiacentrum
Szombathy Pál és Széles Gábor - terjeszkedik a médiacentrum
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.