Fideszes háztűznéző Gyurcsány otthonánál

Répássy Róbert és Szijjártó Péter fideszes képviselők tegnap a miniszterelnök budai otthona elé vonultak, hogy arra hívják föl a figyelmet: a kormány két leggazdagabb tagjának, Gyurcsány Ferencnek és Kóka Jánosnak vagyonnyilatkozatuk alapján nem kell majd luxusadót fizetniük.

Gyurcsány tulajdonában ugyanis mindössze egy 50 négyzetméteres pápai panellakás van. Az ellenzéki politikusok felhívták a figyelmet arra is, hogy a házat a földhivatal adatai szerint háromlakásos társasházzá minősítették, így ez után sem kell majd luxusadót fizetni, hiszen a lakások egyedi értéke nem haladja meg a százmillió forintot. A képviselők szerint Kóka János esetében hasonló a helyzet, ugyanis a gazdasági tárca vezetőjének ugyan több ingatlan is a tulajdonában van, azonban ezek egyedi értéke sem haladja meg a százmillió forintot.

Amikor a fideszes politikusok itt tartottak, kilépett a házból a miniszterelnök felesége, Dobrev Klára a kislányával, s megismételte azt a már régóta közismert tényt, hogy férje vagyonnyilatkozatában azért nem szerepel a II. kerületi ingatlan, mert az az övé, s természetesen be fogják fizetni a luxusadót. Hozzátette: önmagában az, hogy valaki társasházzá alakítja át az ingatlanát, nem jelent mentséget, hiszen az adófizetés kötelezettsége mindenkit terhel.

Amíg Dobrev Klára beszélt, a két fideszes képviselő észrevétlenül elhagyta a helyszínt.

Dobrev Klára és kislánya anya-lánya programra hivatkozva távozott az újságírók gyûrûjébõl
Dobrev Klára és kislánya anya-lánya programra hivatkozva távozott az újságírók gyûrûjébõl
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.