Ki irányította a fővárosi alvilágot?

Újra pattanásig feszült a légkör a kecskeméti maffiaper tegnapi tárgyalásán. Az ügyvédek szerint a védett szerb tanú nem szavahihető. Az egykori zsoldos ennek ellenére fenntartja, hogy e per fővádlottja, Radnai László és három üzlettársa irányította a fővárosi alvilágot.

Az ügyvédek kérdezhették tegnap a védett szerb koronatanút a kecskeméti maffiaperben. A férfi továbbra is fenntartotta, hogy a per elsőrendű vádlottja, a volt Conti-Car autókereskedés résztulajdonosa, Radnai László irányította a bűnszervezetet, három üzlettársa, a másodrendű vádlott M. Péter, a harmadrendű Cs. Zsigmond és a negyedrendű F. Attila pedig közvetlenül az ő irányítása alatt a pénz- és ingatlanügyekkel, valamint a vendéglátóiparral foglalkozott. A fontosabb stratégiai döntéseket azonban mindig együtt hozták meg, így azt is, amikor a múlt nyáron kitervelték, hogy orosz - a vádirat szerint szlovák - bérgyilkosokkal megöletik T. Tibor ajkai vállalkozót, aki egy rivális üzletembert, V. Gábort védett, emellett több észak-balatoni szórakozóhely felett is befolyással rendelkezett. A rendőrök azonban az akcióhoz rendelt egyik fegyverszállítmányon a múlt nyáron Kecskemét mellett rajtaütöttek, és a szállítók vallomásai alapján eljutottak a másik - elásott - rakományhoz, illetve a csoport vád szerinti vezetőihez is. A perben tizenegyen ülnek a vádlottak padján, három gyanúsított a vallomásáért cserébe mentesült a büntetőeljárás alól.

A szerb védett tanú vallomása nagy port kavart, mivel elmondása szerint a T. Tibor ellen kitervelt balatonfüredi akció végrehajtására Radnaiék olyan embereket kértek fel, akik annak idején az Aranykéz utcai merényletben is közreműködtek. Azt is kijelentette, hogy a vádlottaknak dolgozott egy albán csoport is, amelynek pedig Fenyő János meggyilkolásához van köze. Az ügyvédek szerint a koronatanúnak számító szerb védett tanú vallomása ellentmondásos, mivel nincs tisztában az időpontokkal és azzal, hogy kivel, mikor és milyen alkalomból találkozott a vádlottak közül. A másodrendű M. Péterrel a tegnapi tárgyaláson össze is szólalkozott a tanú, és a bíróság rendre intette mindkettőjüket. A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az egykori szerb zsoldos M. Péterrel - akiről azt állította, hogy a testőre volt - beszélt a legtöbbször telefonon, és a fegyverszállítók lebukása után is rögtön a másodrendű vádlottat hívta. Kevesebbszer hívta viszont Radnait, Cs. Zsigmonddal történt állítólagos beszélgetéseiről pedig nem olvastak fel lehallgatási jegyzőkönyvet.

Az ügyvéd kérdésére, hogy mivel igazolja testőri beosztását, a tanú egy esetet mesélt el. Tasnádi Péter a legutóbbi szabadulása után találkozót szervezett a csoporttal egy fővárosi étteremben, ahol neki és egy szerb társának kellett ellátnia Radnaiék védelmét.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.