Vakondos idézetek a Parlamentből

Az Parlament titkos szavazással választotta meg az új köztársasági elnököt, majd vita kerekedett a honatyák között, hogy ki hogyan szavazott. Alábbiakban ebből idézünk.

"Voltak bátor vakondok, és voltak gyáva vakondok, hiszen három érvénytelen szavazatot is regisztráltak; a három bátor vakond igen szavazatot adott le Szili Katalinra, a három gyáva vakond érvénytelen szavazatot" - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn, az államfőválasztás első fordulója utáni sajtótájékoztatóján.

Herényi Károly MDF-frakcióvezető kedden azt mondta: azt gondolta, hogy Áder János a hétfői "vakondozás" után már nem tud mélyebbre süllyedni, "mára azonban bebizonyította", hogy erre is képes. "Ez már rég nem politikai kategória, amiről szó van, ez már erkölcsi, morális kérdések sokasága" - jelentette ki Herényi, miután Áder János újságíróknak azt mondta: információik szerint legalább három MDF-es képviselő fogja megszavazni az MSZP jelöltjét a harmadik fordulóban.

Nyakó István, az MSZP szóvivője "a vakondoknak juttatott harminc ezüstpénzként" értékelte a Fidesz és a Lezsák Sándor vezette Nemzeti Fórum csütörtökön aláírt megállapodását.

A Magyar Demokrata Fórum azt kéri a Fidesztől és a Nemzeti Fórumtól, hogy hozzák nyilvánosságra a most megkötött megállapodás titkos záradékát, amelyet nevezhetnénk nyugodtan "vakond-záradéknak" is. (OS)

Az együttműködés nyilvánosságra hozását a szövetségesek legutóbbi lépése tette szükségessé, nevezetesen, amikor Áder János Lezsák Sándorékat kérte meg, hogy "taktikai vakondként" a baloldal jelöltjét támogassák - fogalmazott csütörtökön Katona Kálmán (MDF), hozzátéve: a Fidesz frakcióvezetője ezek után a nyilvánosság előtt megpróbálta az átszavazást az MDF-re kenni, "ám az egyik vakond, Horváth Balázs mindent beismert, így nem lehetett tovább titkolni a nemtelen háttéralkut".

"Áder János úgy viselkedett, mint egy porondmester, aki most vakondokat idomít" - mondta pénteken Herényi Károly a Fidesz államfő-választási részvételével kapcsolatban.

Mára egyértelművé vált - mondta pénteken Almássy Kornél (MDF) -, hogy a Fidesz soraiban "bújt meg" az a képviselő, aki átszavazott Szili Katalinra, illetve, hogy a Fidesz által kézi vezérelt Nemzeti Fórum soraiból kerültek ki az első fordulóban a Szili Katalinra átszavazó "bátor taktikai vakondok".

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.