A Jobbik megzavarta a Fiatal Baloldal Trabant-tolását

A politika vetett véget a kihívás napi Trabant-tolásnak Budapesten: a Fiatal Baloldal tagjai félbeszakították szerdán rendezett akciójukat, miután a Jobbik aktivistái igyekeztek megzavarni azt.

A váltófutásban tolt Trabant a Flórián térről a Moszkva téren át érkezett a Móricz Zsigmond körtérre, ahol a Jobbik aktivistái megpróbálták feltartóztatni. A rendezvény résztvevőinek elmondása szerint a Jobbik aktivistáinak transzparensén az állt: "Nesztek, kihívás: magyar ellenállás!"

Novák Elődöt, a Jobbik egyik tagját a rendőrök előállították - mondták el.

Az incidens után a Trabantot, amelyen egyebek között a "Nem így szeretnénk sportolni" felirat volt olvasható, még az eredeti terveknek megfelelően eltolták a Bakáts térre, majd a Köztársaság térre, de itt félbeszakították az akciót és nem mentek el a Fővárosi Önkormányzat épülete elé.

"A Fiatal Baloldal Budapesti Szervezete megdöbbenve vette tudomásul, hogy rendezvényét politikai provokációra akarja felhasználni a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Mi a sportolás, az egészséges életmód és a környezetvédelem népszerűsítését politikai hovatartozáson felül álló célnak tekintjük. E célok tiszteletben tartása érdekében – nem a provokáció miatt – úgy döntöttünk, hogy a kihívás napi Trabant-tolást megszakítjuk" - hangsúlyozták a szervezők közleményükben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: valóban előállítottak egy 25 éves férfit a Móricz Zsigmond körtérről szerdán.

Egy politikai szervezet bejelentett vonulásos demonstrációt tartott a fővárosban a III. kerületi Flórián térről indulva szerdán, egy másik szervezet képviselői pedig a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren egy szalag kihúzásával megakadályozták továbbhaladásukat - mondta Unger Pál.

Az akadályozók rendezvényüket korábban nem jelentették be, ezért a biztosításban résztvevő rendőrök felszólították őket, hogy fejezzék be cselekményüket. Ezt a felszólítást egy újabb felszólítás követte, és ennek csak egy 25 éves budapesti fiatalember nem tett eleget. Őt a rendőrök a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ellene a további eljárást gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése elkövetése megalapozott gyanúja miatt a folytatják - tette hozzá.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.