Orbán-program, Fidesz-kampány

A Fidesz a júniusi kongresszusra és a választási kampányra készül. Ennek jegyében - tudtuk meg - a pártvezérkar a múlt héten kétnapos elnökségi ülést tartott. Itt a korábbi büntetőítélete miatt egy ideig a nyilvános politizálástól visszavonult Várhegyi Attilából kampányigazgató lett.

Június 11-én, a kongresszuson eljön a pillanata annak, hogy kimondják, lezárták a szövetség építését - állítja Rogán Antal kampányfőnök. Várhegyi Rogán elmondása szerint változatlanul a választókerületi szervezeteket felügyeli.

A kampányfelkészülés során lesznek, akik reflektorfénybe kerülnek: a júniusi kongresszuson feltételezhetően harmadik alelnökké választják Pelczné Gáll Ildikót,akinek azonnal a frontvonalban kell politizálnia. Fideszes politikusok lapunknak azt mondták, hogy Orbán Viktor jelöltje a miskolci mérnök-közgazdász, de jelentős a hátországa Borsod megyén kívül is. Például Kósa Lajos, Debrecen polgármestere mögötte áll. Megválasztásával a Fidesz vezérkarában hosszú idő után egy vidéki nő is szerepet kaphat.

A Fidesz-kongresszus minden bizonnyal dönt a pártoló tagság intézményének a bevezetéséről, a javaslat már elkészült - tudtuk meg. Rogán Antal szerint ez a szervezetépítés utolsó állomása. Így kívánják megszólítani azokat, akik nem szeretnének szorosan kötődni a Fideszhez.

Ma nyílik meg a Nemzeti Konzultációs Testület budapesti irodája, s várhatóan ma veszi hivatalosan is kezdetét az akció, melynek során 3,6 millió háztartás címére juttatják el a kérdőíveket, melyekkel tesztelik: a választók számára mik a legfontosabb kérdések, mennyire csalódottak, s milyen értékeket preferálnak. "Ez Orbán Viktor személyes programja, nem pedig a Fidesz-kampány része" - közölte Rogán Antal.

Lapunk úgy tudja, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a többihez hasonlóan, rendszeresen készített felmérést a közhangulatról. Arra is készült közvélemény-kutatás, hogy milyen a hatása a Tokaj-szőlőügynek Orbán Viktor, illetve a Fidesz megítélésére. Fideszes politikusok munkatársunknak azt mondták: a bázis rendíthetetlen, nem befolyásolják a Fidesz elnökéről szóló negatív hírek. A bizonytalanokat azonban lehet, hogy "elbizonytalaníthatják" a támadások.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.