Kormányfő, pártelnök és az MSZP-fiatalok: "Gyerünk!"

Csak érdemi változásokkal lehet jó országot örökül hagyni, ehhez szükségem van rátok, Magyarországnak szüksége van rátok, gyerünk! - mondta a miniszterelnök tegnap a Magyar Szocialista Párt rendezvényén a Művészetek Palotájában, ahol negyvenévesnél fiatalabb párttagokkal találkozott.

Gyurcsány Ferenc visszatért múlt heti bejelentésére, a "köz-tisztasági" jogszabálycsomagra, amely a lobbitörvény megalkotását, a pártfinanszírozás rendezését, a cégfantomizálás büntethetőségét és a tisztességtelen verseny elleni fellépést szorgalmazza. Gyurcsány Ferenc kifejtette, elégedetlen az adóreformbizottság javaslataival, s felhívta rá a figyelmet, hogy a közbevételek csökkentése csak úgy lehetséges, ha konzultálnak arról is, hogy "mi legyen" az oktatással és az egészségüggyel.

A találkozón a mintegy ezer fiatal MSZP-tag előtt Hiller István pártelnök arról beszélt, hogy Magyarországon nem képzelhető el szabadság modern baloldal nélkül. Legyetek ti a modern baloldal! - szólította fel a hallgatóságot. A szocialista párt elnöke szólt arról, hogy az esélykülönbségeket mérsékelni kell, továbbá arról, hogy a politika egyik legnagyobb vétke, ha szembeállítja egymással a nemzedékeket.

Hiller megemlékezett május 9-ről, a győzelem napjáról, azt kérve minden demokratikus szervezettől, hogy ezen a napon ünnepelje és köszöntse a II. világháború fasisztaellenes koalíciójának győzelmét. A pártelnök méltatta II. János Pál tevékenységét, egyszersmind az állam és az egyház világos szétválasztásának szükségességéről is beszélt. Felszólalása végén a pártelnök jobb kezét magasba emelve a közösségről és az öszszetartozásról beszélt.

A miniszterelnök elégedetlen az adóreform-javaslatokkal
A miniszterelnök elégedetlen az adóreform-javaslatokkal
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.