Kiss Pétert jelölnék MSZP-elnöknek Vas megyében

Jó kompromisszumnak tartják Kiss Péter megyei elnökké történőválasztását meghatározó Vas megyei szocialista politikusok, aki szerdánazt közölték az MTI-vel, úgy tudják, hogy a kancelláriaminiszterelfogadta a jelöltséget.
"Hétfőn én megkerestem a parlamentben KissPétert, megkértem rá, hogy vállalja el a megyei elnök-jelöltséget" -közölte az MTI érdeklődésre Tóth Csaba, az MSZP korábbi Vas megyeielnöke, aki a szervezetek feloszlatásáig töltötte be a posztot.

Hozzátette: amennyiben Kiss Péter hivatalosan is vállalja a jelöltséget, ő maga visszalép a javára.

"Az ő tekintélye, biztosíték, garancia arra, hogy ezt a munkát amit elkezdtünk tudjuk a jövőben is folytatni és reméljük azok a hátráltató, zavaró körülmények amik eddig a munkánkat akadályozták, ezzel együtt meg is szűnnek" - mondta.
Tóth Csaba szerint a folyamatos "civakodások zsarolások és fenyegetések" között nem lehet dolgozni, ezért Kiss Péter személyének elfogadása jó kompromisszumos megoldásnak ígérkezik.

"Tegnap örömmel hallottuk a hírt, hogy Kiss Péter két nap gondolkodás, fontolgatás után a jelöltséget elvállalta" - fűzte hozzá.

Rába László, az MSZP kőszegi városi szervezetének elnökét szintén jelölték a megyei elnökségre, ő azonban szavai szerint hivatalosan még nem értesült arról, hogy Kiss Péter is jelölt lenne.

"Az egyik oldalról nagyon megtisztelő, ha Kiss Péter elvállalja a jelöltséget, a másik oldalról azonban én úgy gondolom, hogy az MSZP az egy demokratikus párt, ahol általában helyben szokták végrehajtani a tisztújítást" - mondta. Hozzátette: amíg nem erősíti meg Kiss Péter hivatalosan a jelöltséget, addig a bejelentést személy szerint "nem tudja komolyan venni", ezért szavai szerint egyelőre nem gondolkodik azon, hogy esetleg a kancellária miniszterrel szemben is vállalná-e a megmérettetést szombaton Celldömölkön.

Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere elmondta: ő a szombathelyiek felkérésére még február elején felkereste Kiss Pétert azzal, hogy vállalja a megyében a pártelnöki posztot.

"Úgy tűnik most érett be a dolog, hogy igent tudott mondani, teljesen természetesen a mi támogatásunkat bírja" - mondta.

Arról, hogy napokkal korábban a szombathelyiek még Rába Lászlót támogatták, Ipkovich György úgy vélekedett, amíg nem volt biztos Kiss Péter jelölése, addig több variáción gondolkodtak, miután azonban a vasi származású, országosan elismert politikus elvállalta a felkérést, szavai szerint "innentől kezdve ezek már nem variációk".

Stipkovits Ferenc a körmendi szervezet küldötteként szavaz szombaton a tisztújításon, ő szintén támogatja a kancellária miniszter jelölését.

"Én őt egy integráló személynek tartom, akinek a szocialista párt vas megyei tagjainak körében is vitathatatlanul és elfogadott a szerepe". Hozzátette: "egy fecske nem csinál nyarat", ezért az integráló politikus mellé kellenek az elszánt és határozott helyi emberek is.

A megszólaltatott vasi szocialista politikusok egyike sem tud arról, hogy elhalasztanák az új megyei elnököt és elnökséget választó, szombatra tervezett tisztújító küldöttgyűlést. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.