Club Aliga: tender és tiltakozás

A Club Aligára kiírt pályázat módosítását, illetve érvénytelenné nyilvánítását követeli a Balatonaliga Üdülőközösség Egyesülete a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól (KVI). Az egészségügyi tárca kezelésében lévő volt pártüdülő megvételére december 10-ig lehet ajánlatot tenni.

Levélben fordult a Balatonaliga Üdülőközösség Egyesülete a KVI-hez, követelve a Club Aliga eladására a közelmúltban meghirdetett pályázat módosítását, illetve érvénytelenné nyilvánítását - tájékoztatta tudósítónkat Veress Lászlóné, az egyesület tiszteletbeli elnöke. Veress Lászlóné eredménytelen egyezkedés esetén demonstrációt is kilátásba helyezett. A levélben az egyesület sérelmezi, hogy a helyi lakosokkal és üdülőtulajdonosokkal történt egyeztetés nélkül írták ki a pályázatot, valamint jogos igényeiket figyelmen kívül hagyták, mikor egyben hirdették meg eladásra a volt pártüdülőt.

Balatonvilágos településrésze Balatonaliga, ahol a löszfalak miatt a Balatont csak a Club Aligához tartozó másfél kilométeres partszakaszon lehet megközelíteni. Az elmúlt években ingyenes, illetve kedvezményes bejutási lehetőséget biztosított az üdülőkomplexum üzemeltetője a helybélieknek. Ennek további garantálását, és a Balaton parti sávjában - a törvény szerinti - kötelező közterület kialakítását követelik az üdülőtulajdonosok.

- Egyetértek az üdülőkomplexum eladásával, mivel eddigi pusztulása felér az állami vagyon elherdálásával - fejtette ki Fekete Barnabás, Balatonvilágos polgármestere. A polgármester hozzátette: a félmillió forintért megvehető részletes tenderkiírást nem látta, de a KVI-től ígéretet kapott arra, hogy érvényesítik a helyi igényeket az eladás során. E szerint a világosi partszakaszon 15 méter széles parti sávot, továbbá a jachtkikötő előtti csaknem fél kilométeres partszakaszt közterületté minősítik - reméli a falu elöljárója.

Mint arról hírt adtunk, Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke a közelmúltban kezdeményezte a Club Aligával kapcsolatban, hogy az egészségügyi tárca kezelésében lévő üdülőegyüttest adják át a szakszervezeti vagyonkezelőnek. Az érvelés szerint az ingatlant az Antall-kormány az egészségügy működtetéséhez adta az akkori tb-önkormányzatok tulajdonába, tehát az nem értékesíthető állami tulajdonként. Tóth Judit, a szaktárca sajtószóvivője tudósítónknak kifejtette: értetlenül áll a felvetés előtt, hiszen az üdülőegyüttes sosem volt szakszervezeti vagyon. Az eladásából származó bevétel pedig a kormány által jóváhagyott program szerint - az eredeti céloknak megfelelően - az egészségügyi ágazatba kerül, egyebek közt az országos mentőszolgálat eszköz- és munkafeltételeinek javítását szolgálva.

Török Tünde

Eladó
Eladó
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.