A Hír TV megvágta az Orbán-interjút

A múlt szombaton rögzített interjú vasárnap került adásba. Ebben a Fidesz elnöke beszélt a privatizációról és a magánosítás leállítását követelő népszavazási kezdeményezésről. Az adásban azonban nem szerepelt Orbánnak arra a kérdésre adott válasza, hogy mi történik, ha sikertelen lesz a népszavazás.

Orbán az eredeti felvételen azt felelte: nem hiszi, hogy kudarcba fullad a kezdeményezésük. Ha mégis rosszul mérték fel az emberek véleményét, akkor el kell gondolkodni azon, hogy mit keres ezen a terepen, és le kell vonnia a konzekvenciákat.

"Felmondtam" - közölte a kereskedelmi televízió műsorvezetője, aki azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem ő vágta meg az Orbán Viktor Fidesz-elnökkel a hét végén készített interjút. Kóczián Péter azt is közölte, hogy a szerdai nap folyamán nyilatkozik részletesebben az ügyről.

Kóczián Péter lemondását értesülésünk szerint nem fogadta el Gajdics Ottó, a Hír TV műsoraiért felelős vezérigazgató-helyettes. Gajdics megkeresésünkre mindössze annyit volt hajlandó mondani, hogy ami a képernyőre került, az volt az Orbán-interjú.

Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportjának helyettes vezetője is foglalkozott az üggyel szerda délutáni sajtótájékoztatóján, és úgy nyilatkozott, hogy azt várják a Fidesz elnökétől, álljon ki a nyilvánosság elé, és adjon választ arra, miért vágatta ki a mondatot az interjúból. Mint mondta, "ebben, az ország szempontjából nagyon fontos témában nincs helye a további lapításnak, nem lapulhat tovább Orbán Viktor sem".

A frakcióvezető-helyettes azt is közölte: a Fidesz elnökének is elküldik azt a levelet, amelyet korábban Lendvai Ildikó frakcióvezető küldött Áder János Fidesz-frakcióvezetőnek. A szocialisták többek között arra szeretnének választ kapni, miként vélekedik ma a Fidesz az Orbán-kormány privatizációs gyakorlatáról.

Nemrégiben a Hír TV is foglalkozott azzal, hogy a médiahatóság fideszes tagja, Szalai Annamária vizsgálatot kezdeményezett amiatt, mert az MTV közszolgálati televíziónak A szólás szabadsága című műsorában Medgyessy Péter leköszönő kormányfő mondatait megvágták. Szalai szerint ezzel a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságának joga is sérült. Az ORTT kormánypárti többsége leszavazta a vizsgálat megindítását.

(Népszabadság-MTI)

Kóczián Péter
Kóczián Péter
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.