Szivárlányok játszanak a Barack-ruhákban

Zavaros időjárás-jelentésre emlékeztetnek az Időjáró című divatszínházi produkció "felvonáscímei".

Schermann Márta rendező ugyanis időjárással kapcsolatos hívószavakra építette fel a műsort, amelyben színészek és táncosok játszanak Ködösítőket, Felhőterelőket, Napragyogókat, Jégélezőket, Esőverőket és Szivárlányokat október 7-én és 8-án, este nyolc órától a Millenáris Park Fogadójában (II., Fény utca 20-22.).

Bár hagyományos színházi környezetben is készített már előadást Schermann Márta, sokkal jobban érdeklik a különleges terek.

- Mindig akkor hívnak, amikor valami térspecifikus dolgot kell kitalálni - mondja. - Rendeztem például fürdőben, köztéren, múzeumban, és a Millenárison is csináltam három rendhagyó divatshowt. Valamelyiket látta Seller Orsolya és Opauszki Szilvia, a Barack Divatműhely két tervezője, és felkértek, hogy rendezzem meg idei kollekciójuk bemutatóját.

Ők mindenképpen azt szerették volna, ha valamilyen mesebirodalomban vonultatjuk fel a ruhákat, de engem a klasszikus mesevilág nem csigázott fel eléggé. Aztán jött ez az Időjáró-ötlet, hogy az egyes jeleneteknek sajátosan napos, szeles vagy villámlós hangulata legyen, miközben megjelennek azért a klasszikus mesebeli karakterek is: a jó, a gonosz, a balga, a cselszövő. A kilenc "időjárós" hívószót odaadtam minden közreműködőnek: Bánki Gabriella fény- és Bodóczky Antal látványtervezőnek, meg Dj Zéró zenei rendezőnek, hogy ezekre hozzanak ötleteket.

A Barack-ruhás Időjárók pedig: Greifenstein János, Helyes Annamária, Király Anita, Krasznahorkai Ágnes, László Mónika, Schermann Márta, Stubnya Béla, Szabó Annie és Vinczellér Katalin.

A mûsort idõjárással kapcsolatos hívószavakra építették
A mûsort idõjárással kapcsolatos hívószavakra építették
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.