Hírek

Újabb hullámokat ver az a botrány, amelyet az olasz származású amerikaiak keltettek a Cápamese című animációs film miatt: az olasz-amerikaiak azt kifogásolják, hogy a mese maffiózó cápáit olasz tulajdonságokkal ruházták fel, amelyek negatív sztereotípiákban testesülnek meg.

Van magyarázat: a Keresztapán így állnak bosszút a spagettiwesternért.

ELHUNYT szombaton, életének 87 évében Halasi György újságíró. Az MTI belföldi főszerkesztőség munkatársa, majd szerkesztője és főszerkesztő-helyettese volt. Szerdán délben a budapesti Kozma utcai temetőben helyezik örök nyugalomra. (MTI)

ÚJABB GYILKOSSÁG POZSONYBAN. Hétfő hajnalban ismeretlen tettes agyonlőtt egy 37 éves, trencsénbáni férfit a szlovák fővároshoz tartozó Pozsonypüspökin. A munka nélküli illető két társával az éjszakai mulatóból kilépve férfiakkal szólalkozott össze, akik közül az egyik pisztolyt rántott és lelőtte őt, majd elmenekült. Magda Krasulová rendőrségi szóvivő szerint ez a gyilkosság nincs összefüggésben az elmúlt hónapok pozsonyi maffialeszámolásaival. (Népszabadság)

GYILKOSSÁG ÉS ÖNGYILKOSSÁG. Megölte egykori élettársát, majd önmagával is végzett egy férfi vasárnap este a Békés megyei Sarkadon. Az 53 éves gyulai férfi az utcán, a nő szüleinek háza előtt kétszer rálőtt 32 éves áldozatára, aki a helyszínen életét vesztette. A férfi autójával elmenekült, majd a település külterületén öngyilkos lett. A nyomozók feltételezése szerint a férfi féltékenysége miatt követte el az emberölést. A tettes ellen súlyos testi sértés, valamint személyes szabadság megsértése miatt korábban már folyt eljárás. (Népszabadság)

TIZENHÁROM KILOGRAMM KÁBÍTÓSZERT foglaltak le a rendőrök egy debreceni férfinál, akit szombaton vettek őrizetbe. A rendőrség tájékoztatása szerint a 32 éves J. Zsoltot a garázsa előtt fogták el, amikor a drogot az autójába pakolta. A férfi bérelt lakásában lefoglalt kábítószer becsült értéke mintegy 30 millió forint. A Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság javaslatot tett a férfi előzetes letartóztatására. (Népszabadság)

ILLEGÁLIS VESZÉLYES HULLADÉK. A tatai önkormányzat feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert egy használaton kívüli honvédségi területen többhordónyi illegálisan elhelyezett hulladékról kapott bejelentést. A büntető feljelentés mellett jegyzői határozatban szólították fel a terület kezelőjét, a Honvédelmi Minisztériumot a veszélyes hulladék ártalmatlanítására. A helyszíni bejáráskor 359 hordó festékkel, lakkal és színezőanyaggal teli hordót találtak. (MTI)

KIZUHANT egy személyvonat ablakából eddig tisztázatlan körülmények között egy 34 éves férfi tegnap reggel Debrecenben. A baleset a Mátészalka felől Debrecen felé közlekedő személyvonaton történt. A súlyos sérüléseket szenvedett férfit kórházba szállították, ahol az egyik karját amputálták. A baleset körülményeinek vizsgálatát a rendőrség megkezdte. (Népszabadság)

LEZUHANT négy emberrel a fedélzetén egy magánrepülőgép vasárnap este a Genfi-tó partján fekvő Montreux mellett. A mentőegységek a Dent-de-Jaman hegyen heverő roncsok között és körül megtalálták az utasok, két férfi és két nő holttestét. Az áldozatok valamennyien svájciak. (MTI)

LEVÁGOTT NŐI LÁBRA BUKKANT egy kutyáját sétáltató férfi tegnap délelőtt Kisorosziban a Duna-parton - tájékoztatta lapunkat Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Mint elmondta, az elsődleges orvosi szakvélemény szerint elképzelhető, hogy egy hajócsavar szakította le egy-két hónappal ezelőtt a végtagot, valószínűleg egy fiatal nő testéről. Hozzátette: mivel az elmúlt hónapokban nem kaptak bejelentést a környékről eltűnt személyről, és a holttest sem került elő, felveszik a kapcsolatot az osztrák és a szlovák hatóságokkal, mert nem zárható ki, hogy más országból sodorta a víz Kisorosziig a levágott lábat. (Népszabadság)

ÖSSZEÉGETT fiatal lány holttestét találták meg a Komárom-Esztergom megyei Csép község temetője mellett. A holttestet felújítási munkákat végző sírkövesek találták meg pénteken. A fiatal nőt valamilyen gyúlékony anyaggal lelocsolták, ezt követően gyújtották fel. A halált az orvosi vizsgálat szerint füstmérgezés okozta. Mivel nem találtak védekezésre utaló nyomokat, az áldozat valószínűleg nem volt eszméleténél. (MTI)

Kórházba szállították Lindh gyilkosát. Öngyilkosság veszélye miatt átszállították hétfőn egy stockholmi kórház pszichiátriai osztályára Mijailo Mijailovicot, Anna Lindh néhai svéd külügyminiszter asszony gyilkosát. A 25 éves vádlott megtagadta a pszichiátriai kezeléséhez szükséges gyógyszerek bevételét, emiatt olyan súlyosan megromlott lelki egyensúlya, hogy a stockholmi törvényszéki pszichiátriai intézet orvosai szükségesnek látták áthelyezését A szerb származású Mijailovic 2003. szeptember tizedikén egy stockholmi áruházban vadásztőrrel gyilkolta meg Anna Lindh akkori külügyminisztert. (MTI)

A társasházak gázelzárásával, valamint a szervezeti-működési szabályzat készítésével kapcsolatban pénteken, szeptember 24-én 16.00 órától tart találkozót a Társasházak, Lakóközösségek Fóruma (Budapest VIII., József krt. 70). A KEKEC szakmai tapasztalatairól és a gyakorlati teendőkről Mozsár Endréné tart tájékoztatót. (Népszabadság)

KÖNYVBEMUTATÓ. Krausz Tamás Antiszemitizmus - holokauszt - államszocializmus című könyvét mutatják be ma 12 órakor a Kossuth Klubban (Bp. VIII., Múzeum u. 7.). A könyvet Sipos Péter, a történettudományok doktora és B. Turán Róbert, a Zsidó Múzeum igazgatója méltatja. A rendezvényt az ELTE Russzisztikai Központja és a mű kiadója, a Nemzeti Tankönyvkiadó szervezi. (Népszabadság)

A SZÉPÍRÓK TÁRSASÁGA rendez irodalmi estet a Trafóban 22-én este nyolckor. A házigazda Bárdos Deák Ágnes, a vendéglátók Puskás Andrea és Kunert Zsolt, a meghívottak pedig Karafiáth Orsolya, Eörsi István, Forgács Zsuzsa, Szijj Ferenc, Solymosi Bálint, valamint a Káosz Kemping. (Népszabadság)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.