Baleset a libegőn

Vasárnap a fővárosban kiesett egy nő a János-hegyi libegő egyik üléséről. A  libegő utasa sokkot kapott, de nem szenvedett törést, súlyos csípő- és vállzúzódásokkal megúszta a kalandot.

Példa nélküli baleset történt vasárnap a fővárosban: kiesett egy nő a János-hegyi libegő egyik üléséről. A tűzoltóság és a mentőszolgálat ügyeleteseinek egybehangzó tájékoztatása szerint a libegő utasa sokkot kapott, de nem szenvedett törést, súlyos csípő- és vállzúzódásokkal megúszta a kalandot. További szerencse a szerencsétlenségben ugyanis, hogy a középkorú - 40-45 év közötti - hölgy a Tündérhegynél esett ki a felvonóból, ahol az a legalacsonyabban, alig két és fél méter magasan van a talaj felett.

A részletekről annyit sikerült megtudnunk, hogy az egyedül utazó, súlyos sérüléseket szerzett asszony utazás közben olvasott, megszédült, s emiatt esett le a magasból. A balesetben közrejátszott, hogy a biztonsági korlátot felhajtotta. Különben az sem teljesen zárható ki, hogy az asszony menet közben valami miatt ki akart szállni. A tűzoltók vákuumágyon vitték a végállomáshoz, ahol már a mentők vártak rá, s a Szent János Kórházba szállították.

Kasos István, a libegőt üzemeltető cég ügyvezetője úgy nyilatkozott: hasonló baleset még nem történt a libegő harminchárom éves történetében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi kapitánysága mindazonáltal államigazgatási eljárás keretében megkezdte a baleset pontos körülményeinek tisztázását.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.