Két M7-es vállalkozó letartóztatásban

A Pesti Központi Kerületi Bíróság kedd délután elrendelte annak a két vállalkozónak az előzetes letartóztatását, akiket az M7-es autópálya felújítási munkálatai kapcsán gyanúsítanak korrupcióval.

A vád szerint az autópálya alatti csapadékvíz-elvezető rendszer felújításával alvállalkozóként foglalkozó Péter Csaba Zoltán nyolcmillió forintot kért, majd kapott annak fejében, hogy Takács Csaba al-alvállalkozóként részt vehessen a munkálatokban.

Az üzletet meg is kötötték, azonban a februári kezdést követően már áprilisban fel kellett függeszteniük a munkálatokat, ugyanis az ellenőrzések során kiderült: az elvégzett munkák rossz minőségűek, sőt, egyes helyeken károkozás történt.

A korrupció gyanúja miatt végül a Magyar Autópálya-építő Konzorcium szombaton tett feljelentést a rendőrségen, mivel a 60 plusz 15 napos fizetési határidő lejárta után pénzüket hiába váró alvállalkozók egyike értesítette a fővállalkozót a történtekről. (A Magyar Nemzet információja szerint Takács Csaba egy héttel ezelőtt maga is "felajánlotta a sztorit" az MSZP számára Kiss Péter volt munkaügyi miniszteren keresztül. Takács állítólag azért épp az MSZP-t értesítette a pártok közül, mert a Hope-Bau Kft. egyik cégjegyzésre jogosult tagja, Bogdán Miklós Felcsúton lakik, és ebből a szocialisták "tőkét kovácsolhattak volna".)

Úgy tudjuk, a konzorcium augusztus közepén értesült a korrupcióról, és ekkor bekérette a csapadékvíz-elvezetővel kapcsolatos összes iratot felülvizsgálatra. Így került elő az az írásos dokumentum, melyben a Hope-Bau Kft. részéről Péter Csaba Zoltán vállalta, hogy nyolcmillió forintért "tevékenyen részt vesz az M-Aut Rt. (Takács Csaba cége - A szerk.) üzleti tevékenységének elősegítésében".

A Népszabadság információi szerint az iratok áttanulmányozása során a konzorcium nemcsak az M7-es, hanem az M3-as építésével kapcsolatban is viszszaélésekre utaló nyomokat talált. Ezek a szerződések szintén kapcsolatba hozhatók a Hope-Bau Kft.-vel, nagyságrendjük akár az 500 millió forintot is elérheti.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.