Demszky dudál

Budapest főpolgármestere, Demszky Gábor felhívja saját figyelmét a budapesti utak állapotára - gondolhatta a sajtó tegnap reggel, amikor megjött a hír: a főpolgármester autóval egy kiszemelt kátyúhoz vonul, ahol - az interneten országszerte elterjedt felhíváshoz csatlakozva - déli tizenkettő és egy óra között dudálással protestál a kátyúk ellen.

A XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor és Hermina út (mindkettő fővárosi kezelésű útvonal) sarkánál feltálalt gödörnél azonban nem egészen ez történt. A főpolgármester déltájban valóban megérkezett a kátyúhoz, amelyet a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. bójákkal és az útellenőri szolgálat autójával biztosított az alkalomra, és valóban dudált. De nem a saját figyelmét hívta fel, hanem a sajtóét, méghozzá arra, hogy nem a budapesti városháza vagy netán ő hibáztatható a gödör miatt, hanem az előző és a mostani kormány. Tudatta: a 242 forintos benzinből 162 forint az adó. Az országban ebből az adóból évente 400 milliárd, a fővárosban évente 100 milliárd forint folyik be a büdzsébe, csakhogy az önkormányzatok ebből semmit sem kapnak vissza. Emiatt olyanok az utak, amilyenek.

Szereptévesztés

A főpolgármester megtalálta a módját, hogyan tegye a legegyszerűbben és leghatékonyabban nevetségessé magát, hogyan szórja a szélbe városvezetői és politikusi nimbuszának utolsó morzsáit is.

Ha úgy érezné, hogy tegnapi akciója mégsem elég ehhez, esetleg egy Városház utcai ülősztrájkkal fejezhetné ki nemtetszését Budapest vezetőinek alkalmatlansága miatt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.