Elhunyt Marie Trintignant

Péntek délelőtt, egy Párizs környéki klinikán elhunyt Marie Trintignant, akit halála előtt alig 12 órával szállítottak vissza Litvániából Franciaországba. Mint ismeretes, a 41 éves, négygyermekes francia színésznő múlt vasárnap óta volt kómában, miután barátjával, Bertrand Cantat rockzenésszel egy vilniuszi szállodában kirobbant veszekedés során Trintignant súlyos fejsérülést kapott.

Trintignant elhunytát az a francia agysebész jelentette be, aki a hét elején Vilniuszba repült, s egy második, az elsőhöz hasonló sikertelen operációt hajtott végre. Dr. Stéphane Delajoux szerint a neuilly-i Hartmann klinikán megpróbálták életre kelteni a lélegeztetőgépre kapcsolt beteget, de a beavatkozás nem hozott semmilyen javulást. A színésznő halálát a kiadott orvosi közlemény értelmében agyödéma okozta.

Trintignant családja halált okozó súlyos testi sértés és cserbenhagyás miatt tett feljelentést Bertrand Cantat ellen. A neves francia alternatívrock-együttes a Noir Désir frontemberét - akit a litván hatóságok előzetes letartóztatásba helyeztek - tegnap egy vilniuszi kórház ideggyógyászatára kellett szállítani, miután tudomást szerzett barátnője elhunytáról. Cantat korábban nem tagadta, hogy a heves vita során bántalmazta kedvesét, de tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. A baleset teóriát viszont a család nem fogadja el, azt hangoztatva, hogy a kultuszbanda vezetője kapcsolatuk során többször bántalmazta a színésznőt.

Marie Trintignant - a világhírű színész, Jean-Louis Trintignant lánya - négyévesen szerepelt először filmben. Pályafutása során közel negyven filmben játszott - olyan neves rendezők irányítása alatt, mint Claude Chabrol, Alain Corneau vagy Ettore Scola. A perifériára szorult, kicsit bogaras, a külvilág által meg nem értett emberek szerepei iránt vonzódó színésznő Vilniuszban édesanyja rendezése alatt forgatott tévéfilmet a női egyenjogúságért kiálló írónő, Colette életéről.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.