A Spar felvásárolta a Kaiser\'s-boltokat

Az előzetes latolgatásokkal szemben nem a Tesco, hanem a Spar vásárolta meg a Tengelmann-csoporthoz tartozó Kaiser\'s szupermarketlánc 22 magyar áruházát. A vevők azonban egyelőre aligha észlelnek majd ebből valamit, hiszen a Kaiser\'s-üzletek változatlan formában és névvel működnek tovább még legalább hat évig. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. szép hozományt kapott, hiszen éves forgalma közel 40 milliárd forinttal bővül a felvásárlás nyomán. (A 118 szupermarketet és 16 Interspar áruházat üzemeltető magyar Spar tavaly 120 milliárd forintos forgalmat könyvelhetett el.) Nemes Tibor, a Spar ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: a Kaiser\'s megvételével jelentősen erősíthetik piaci pozícióikat a fővárosban, ráadásul a két üzlettípus kínálata jól kiegészíti egymást.

Az eladó is új boltokhoz jut, hiszen az üzleti titokként kezelt vételáron túl ugyanis a német Tengelmann másik magyar leányvállalata, a Plus Élelmiszerdiszkont Kft. értesüléseink szerint 8-10 Spar-üzletet kap. Ezzel a Plus hálózata a saját építésű boltok elkészülte után az idén már 150 boltra nő, amivel a magyar diszkontpiac vezető vállalkozásává válik. (A Plusnak jelenleg 127 üzlete van, amelyek tavaly 76 milliárd forintos forgalmat értek el.) Székács Tibor, a Plus Diszkont Kft. ügyvezető igazgatója a lánc további terveiről szólva kijelentette: szeretnének a legerősebb diszkontlánccá válni Magyarországon, ennek érdekében három éven belül még 30-50 üzletet akarnak nyitni.

A Kaiser\'s-boltok megszerzése nem az első hazai "nagybevásárlása" a Sparnak, hiszen korábban a budapesti Super közérteket, tavaly szeptemberben pedig 14 Billa szupermarketet kebelezett be (utóbbitól éves forgalmának 11 milliárd forintos bővülését remélte).

A következő nagy változást a német Lidl diszkontlánc megjelenésétől várják az élelmiszer-kereskedelmben. A Lidl már régóta "melegít", vásárolja az üzletei számára az ingatlanokat, toborozza a munkatársakat, de mindeddig még nem lépett be a piacra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.