Rablókat bérelt a féltékeny férj

Egy féltékeny érdi kaszinótulajdonos verőlegényekkel kiraboltatta felesége hódolóját, egykori alkalmazottját.

/p>

Sz. Károly,a féltékeny érdi kaszinótulajdonos szokatlan módon torolta meg alkalmazottján, hogy tette a szépet a feleségének. Miután egyszer a biztonsági kamerarendszer monitorján keresztül végignézte, miképpen teszi a szépet hitvesének, nem elégedett meg a csábító azonnali elbocsátásával. Megkérte kiterjedt alvilági kapcsolatokkal rendelkező ismerősét, V. Zoltánt, szerezzen neki néhány "bevállalós fickót", akik 400 ezer forintért hajlandók lennének elbánni a kirúgott alkalmazottal. 2002. április 3-án, kevéssel fél egy után V. három verőlegénye (G. László, Sz. István Emil és a ma még ismeretlen helyen tartózkodó Gómány István behatoltak a "csábító" szigetszentmiklósi családi házába, és kis híján szétverték a fejét. Áldozatuk áll-, arc- és koponyacsontja több helyen eltört, az arcát a felismerhetetlenségig eltorzították az ütések nyomai.

A verőlegények magukkal vitték a tulajdonos 130 ezer forintját, két, együtt mintegy 70 grammost arany ékszerét és Honda Civic autóját. A szigetszentmiklósi rendőrök a helyi nehézfiúkra gyanakodtak, ezért megmutatták a sértettnek a lehetséges tettesek fotóját. A sértett az egyikben felismerni vélte támadói egyikét. Sz. Dánielt még aznap őrizetbe vették a rendőrök, s csak azután engedték el, hogy több rokonával és a családtól független tanúkkal meggyőzte a nyomozókat, hogy a támadás idején, egy virrasztáson vett részt.

Hónapokkal később, az éjszakában Kimcsó becenéven ismert G. László elmondta Sz.-nek, hogy ő és két társa követték el azt a bűncselekményt, amelyért neki kellett ülnie. Sz. titokban magnóra vette G. "vallomását", amelyben elmondta, hogy a feladatot V. Zoltán közvetítésével ténylegesen Sz. Károlytól kapták. Később már Sz. kereste meg V. Zoltánt, a közvetítőt, aki kérdéseire válaszolva megerősítette Kimcsó szavait. Sz. ezt a beszélgetést is magnóra vette.

A két "lehallgatott férfi" és megbízójuk azonban még időben rádöbbent, hogy Sz. rövid idő alatt börtönbe juttathatja őket. Azonnal feljelentették Sz. Dánielt az érdi rendőrkapitányságon. Zsarolónak nevezték, aki kétmillió forintot követelt tőlük egy magnókazettáért, amelyen számukra kínos tartalmú beszélgetések hallhatók. A feljelentők nem tudták, hogy Sz. időközben már kapcsolatba lépett a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal. Szerencsétlenségére azonban az érdi rendőrök gyorsabbak voltak nála. Már úton volt a kihallgatására, ahol leleplezte volna az Sz.-féle bandát, amikor zsarolás gyanúsítottjaként őrizetbe vették, és - ártatlanul - újra becsukták.

Ez alkalommal már rövidebb idő alatt tisztázták a vádak alól, mint korábban. A nála lévő hangfelvételek alapján pedig - mint azt Varga Béla főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főelőadója lapunknak elmondta, várhatóan nemcsak azt sikerül majd bizonytani, hogy Sz. Károly verőlegényekkel ütlegeltette, és kiraboltatta felesége szeretőjét, hanem azt is, hogy miképpen tervelték ki a lejáratását azzal, hogy zsarolással vádolták meg.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.