Tulajdonost cserél a Corvin Áruház

Lebontaná a Corvin Áruházat az a pénzügyi befektető, amelyikkel az ingatlan tulajdonosa előrehaladott tárgyalásokat folytat. A megállapodás akadálya, hogy az építésügyi hatóság nem akarja engedélyezni a homlokzat eredeti stílusban történő visszaépítését, ehelyett annak megtartását írná elő.

A Corvin már több mint egy éve eladósorba került, de az elöregedett épület értékesítését a tetemes - akár kétmilliárd forintot is meghaladó - felújítási költség alaposan megnehezíti. A tavaly tulajdonost cserélt Skála-csoport vezetői már többször elmondták: a Blaha Lujza téri épület új tulajdonosától visszabérelnék az áruház egy részét. Mint Karácsonyi András, a tavaly alapított Skála Divatház Rt. vezérigazgatója elmondta: jelenleg 7700 négyzetméteren kereskednek a Corvinban, ahol az értékesítés, illetve az épület felújítása, vagy újjáépítése után 4500 négyzetméternyi eladóterületet bérelnének. A Corvint egy pénzügyi befektető akarja megvásárolni, de a szerződést még nem tudták aláírni, mert az építésügyi hatóság ragaszkodik a régi téglából épült eredeti homlokzati elemek megtartásához, ami jelentősen megdrágítaná a beruházást.

A Skála Divatház Rt. tavaly szeptemberben vette át az S&C Rt.-től a cégcsoport 18 áruházát, amelyek közül már csak 17 működik, úgy, hogy hármat most értékesítenek. A női és férfi felsőruházatban, valamint a parfümtermékek piacán még mindig vezető pozíciót elfoglaló áruházlánc terveiről megtudtuk: a cég a 25 év feletti, igényesen öltözködő korosztályokat célozta meg. A felmérések szerint megítélésük máris változott, s vevőik között több a fiatal és kevesebb a szerényebb jövedelmű.

A tavalyi utolsó negyedévben a Skálákban 6 millió fizető vásároló fordult meg. Az idén a Skála egymilliárdot fordít fejlesztésekre, s éppen most tárgyalnak a Vörösmarty téri Luxus Áruház megvásárlásáról.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.