Újra itt van Lucanelli

A budapesti mozikban folytatódnak az ügyefogyott burleszkfigura, Lucanelli kalandjai. Őt Az ötödik szoba című rövidfilmben láthattuk először. A tavalyi siker után ismét Karácsonyi Zoltán alakítja Lucanellit a Titkos hely című epizódban. Banner-Szűcs Loránd művét csütörtök óta négy Hollywood Multiplexben lehet megnézni a francia Taxi 3 kísérőfilmjeként.

Tavaly október 24-én mutatták be Az ötödik szoba című szkeccset. A filmet M. Night Shyamalan Jelek, valamint Louis Leterrier és Corey Yuen Szállító című filmjei előtt vetítették a Hollywood Multiplex mozikban. Ezáltal tavaly a fiatal Banner-Szűcs Loránd az év egyik legsikeresebb rendezője lett, mivel Az ötödik szobát országosan (a négy budapesti és a három vidéki Hollywood Multiplexben) több mint 116 ezer ember látta.

A sorozat első epizódja, Az ötödik szoba még 2001-ben készült - mondja Banner-Szűcs Loránd. Egy reklámfilm forgatásakor a kirendelt stábnak volt egy - majdnem teljesen - szabad napja, és Major István producer megengedte a rendezőnek, hogy ezt az időt saját kisjátékfilmjének felvételéhez használja fel. Ezután több mint egy évig dobozban hevert a kész mű. Végül Major felvette a kapcsolatot a kisfilmeket is gyártó, Inforg Stúdiót vezető Muhi Andrással. A két producer ezután egyezett meg az InterCommal a szkeccsfilmek - nem mindennapi - forgalmazásáról. Az alkotók hosszú távon gondolkodnak, a mozis forgalmazás után szeretnék, ha valamelyik országos tévé is felkarolná a sorozatot.

Most készült el a széria következő része, a Titkos hely, amelyet csütörtök óta négy budapesti Hollywood Multiplexben vetítenek a Taxi 3 kísérőfilmjeként. A mintegy ötmillió forintból készült Titkos hely főhőse természetesen újra Lucanelli, azaz Karácsonyi Zoltán.

A második epizód - például - olyan érzékeny kérdéseket feszeget: él-e még Elvis (Gesztesi Károly) vagy John Lennon (a koproducer Muhi András játssza a nyugdíjas rocksztárt), s az ellene elkövetett merénylet csupán színjáték volt-e? A válasz garantált, ugyanis Lucanelli minden rejtélyt megold. Ráadásul viccesen, ugyanis a hibát hibára halmozó, mégis szerethető burleszkfigurát Banner-Szűcs Loránd rendező a műfaj nagy karakterei, Svejk, Gusztáv és Mr. Bean alapján alkotta meg.

Lucanelli figurája még számos kalandon fog átesni: ezek során teljesen átformálja majd az emberiség történelmét 1492-től napjainkig. Sajátos módszereivel például megakadályozza majd a Titanic elsüllyedését és a második világháború kitörését is. A figura mindeközben természetesen öregszik, az idős Lucanellit Helyey László alakítja majd. A figura kalandjait egyébként a rendező már nagyjátékfilmként szintén elképzelte, a tervek szerint a sorozatban készülő szkeccseket fűzik majd össze egy egész estét betöltő produkcióban. Ezt az InterCom előbb moziban, később pedig videón és DVD-n is forgalmazni fogja.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.