Mi az a léggyár?

Az elmúlt időszakban több budapesti járókelő színes fényeket látott kiszűrődni a valahai Corvin Áruház felső szintjének egyes ablakaiból.

Vizsgálták a tubesi radart

A Pécs melletti Tubesre tervezett NATO-radar felépítéséhez szükséges környezeti hatásvizsgálatot elkészítették, a beruházással kapcsolatos valamennyi dokumentum elérhető a tárca honlapján - így cáfolja a zöldombudsman állításait a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Ázsia járhat legrosszabbul a felmelegedéssel

A globális felmelegedés által legsúlyosabban érintett területek között lehet Délkelet-Ázsia, amelyet egyaránt fenyeget a rizstermés csökkenése, a tenger betörése az alacsonyabban fekvő területekre, valamint az, hogy az emelkedő tenger elnyeli a szigeteket.

Földgáz helyett érdemesebb LPG-vel fűteni

Nincs olyan nap, hogy ne kerülne szóba a gázellátás biztonsága, illetve az, hogy egyre nagyobb jelentősége lehet az alternatív megoldásoknak. Az egyik új irányt a cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) jelentheti.

Greenpeace: esőerdőt pusztít több brit áruház

A The Guardian beszámol róla, hogy a Greenpeace jelentésének köszönhetően indított nyomozás megerősítette: brit áruházláncok beszállítói jelentős mértékben hozzájárulnak az esőerdők kipusztításához.

 

A fehér tető lassítja a klímaváltozást

A tetők fehérre meszelésével mérsékelni lehet a háztartások energiafogyasztását. Tudósok évek óta ezt a megoldást tartják a klímaváltozás elleni harc egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszerének.

Az amerikai energiaügyi minisztérium olcsó és egyszerű megoldások támogatásával csökkentené az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását és a klímaváltozást.

A The Washington Post által idézett kutatás szerint ha 100 nagyváros tetőinek 63 százalékának fehérre festenék, az olyan károsanyag-kibocsátás csökkenést idézne elő, mintha tíz évre leállítanánk a világ összes gépkocsiját.A speciális fényvisszaverő anyaggal befestett tetők a napenergia 75 százalékát verik vissza, míg a hagyományos tetők 80 százalékát elnyelik.

Több amerikai nagyvárosban bevezettek már olyan építési előírásokat, amelyek az új lapos tetős házaknál megkövetelik az energiatakarékos héjazatot. Az amerikai energiaügyi miniszter azt tervezi, hogy a jövőben jelentős adókedvezménnyel támogatja a tetők fehérre meszelését vállaló magánszemélyeket és vállalatokat, hogy ezzel a elősegítse a környezetbarát megoldás elterjedését.

(forrás: globusz.net)

Még ha sikerülne is teljesíteni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének vállalásait, az sem állítaná meg a klímaváltozást
Még ha sikerülne is teljesíteni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének vállalásait, az sem állítaná meg a klímaváltozást
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.