Ezt a mínuszt nem viselik el a bankárok

Az élet nem igazolta Matolcsy György várakozását: a nemzetgazdasági miniszter tavaly még arra számított, hogy a bankok a verseny miatt nem vagy legfeljebb részben hárítják majd ügyfeleikre a tranzakciós illetéket.

A céges telefonadó áthárítható

A telefonadó céges előfizetések után fizetendő összege számításaink szerint mintegy hatmilliárd forint pluszbevételt jelent a büdzsének öt hónap alatt, jövőre pedig megközelítheti a tizenötmilliárd forintot.

Lehúzza a kormány a családokat

A kormány több ezer forinttal terheli a magyar háztartások költségvetését a tegnap bejelentett megszorító intézkedésekkel.

Az állampapírokra mégsem kell megfizetni az extra kamatadót

– Hektikus világban élünk, hónapról hónapra változnak a hozamok, kamatszintek, a világgazdaság pillanatnyi helyzete – indokolta Varga Mihály a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a hétfőn bejelentett adóintézkedéseket egy új érvvel.

Tamás Ervin: A leválasztás technikája

A mostani cunaminál Patai Mihály már nem gondolkodott a távozáson, holott a szövetség közleménye szerint most sem volt szó megállapodásról, néhány órával a bejelentés előtt ismerhették meg az őket sújtó intézkedéseket. Csodák csodájára négy nappal később Orbán Viktor fogadta az UniCredit vezérigazgatóját.

 

A szerk: Kápé

Sejthetjük, mi változott három hónap alatt, hogy most már a kormányzati képviselők is szeretnének ingyenes készpénzfelvételt.

Az automatahasználat gyakorisága nagyobb, mint a rezsifizetésé, és ugyan nem írták elő a bankoknak, hogy narancsszínű keretben tüntessék fel a bizonylaton, mennyit köszönhetnek ügyfeleik a Fidesznek a megemelkedett költségből, de most, hogy megzsarolták őket, ezt talán önként megteszik. Meg aztán a képviselő érti a néplelket, és az ő zsebében is kinyílik a bicska, amikor megkapja az értesítést, mennyibe került tulajdon pénzének felvétele. Ám ő legfeljebb a saját felmenőit szidhatja.

Ne csodálkozzunk hát, hogy az a párt, amelynek szavait eddig is készpénzként lehetett kezelni (lásd a költségvetés meg a marhabőrbe burkolt alaptörvény stabilitását és változatlanságát), azonnal módosít bármin, ami épp bizonyos szempontból úgy tűnik jobbnak, ahogy. Így lesz a törvényhozásból ötletroham. Példaként: a készpénzfelvét hivatalosan azért lett sokkal drágább, hogy ezzel is ösztönözzék a kártyahasználatot (meg persze kellett a pénz). Aztán alkottak egy olyan szabályt, amelynek eredményeként a kártyahasználat valószínűleg minden lesz, csak nem ingyenes – de ezzel párhuzamosan még programmal (milliárdokért) ösztönzik a kártyahasználatot.

Harmadikként – csak hogy jó legyen – az új, nagyon elektronikus és felettébb drága pénztárgépekbe nem szereltetik be a kártyaelfogadást, mert az már túlmenne minden határon. Végül pedig itt a javaslat, hogy legyen ingyenes havi kétszer a készpénzfelvétel, kötelezően. Most vagy nem kell a pénz a költségvetésnek, vagy a bankok torkán akarják lenyomni ezt is – biztos menni fog. Aztán meg azon fognak meglepődni, hogy magasabb lesz a számlavezetés díja.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.