Holisztikus stresszoldás

Endorfintuning – így nevezi dr.

Látható károsodás

Elfogadott tény, hogy az élet első három éve döntően meghatározza a gyermek lelkivilágát.

Személyre szabott kezelés

Amellett, hogy figyelembe veszi a beteg lakóhelyét, családi állapotát és anyagi hátterét, több száz hasonló esetet és a kezelések eredményét is öszszeveti a leghatásosabb gyógymód kiválasztásához egy új orvosi program, amelynek a napokban indult el a fejlesztése.

Tűsarok és lapos talp

A magas sarkú cipő szexi és nőies, ezen nincs mit tagadni. Ennek érdekében sokan hajlamosak elviselni a cipő szorítását, a talp fájdalmát vagy a már kialakult ortopédiai bántalmakat is.

Zsebben a segítség

.

 

Olajozott szívműködés

Etil-észterek – röviden így nevezik a hosszú szénláncúomega-3 zsírsavakat, amelyek egészségre gyakorolt jótékony hatását ugyan évtizedek óta ismerjük, hatásmechanizmusukat pontosan csak az elmúlt néhány évben kezdtük felismerni és a gyógyászatban tudatosan alkalmazni.

Az állati és növényi olajokból előállított, Amerikában vényköteles gyógyszerként, egyes EU-országokban pedig étrendkiegészítőként forgalmazott omega-3-tartalmú termékek új generációja segíthet a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésében és megelőzésében. A többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak közül az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) etilészterek bizonyultak a leghatékonyabbnak az érrendszer védelmére, mivel mérhetően csökkentik a kardiovaszkuláris problémákért felelős triglicerid szintjét, normális értéken tartják a vérnyomást, és csökkentik az érelmeszesedés, az érfalon képződő meszes plakk lerakódásának a mértékét. Mindkét anyagot tengeri mikroalgák állítják elő, és táplálékkal kerül a halak szervezetébe.

Leggyakrabban hal- és lenolajtartalmú kapszulák formájában vihető be a szervezetbe elegendő omega-3 zsírsav, de legújabban az élelmiszergyártók tudatosan növelik termékeikben – például margarinokban – ennek arányát. Állati termékeknél, mint a tojás és a tejtermékek, a takarmányhoz kevert omega-3 adalékkal lehet hasonló hatást elérni. Vegyes sikerrel, tegyük hozzá: így próbálták meg hazai tenyésztők egészségessé tenni a mangalica szalonnáját, ám túl sok adaléktól a cocák zsírja megváltozott szagú és állagú, gyorsan avasodó lett. Legjobb, ha a halaknál maradunk.

Étrend-kiegészítők választásánál ügyeljünk arra, hogy a címke alapján legyen benne elegendő EPA és DHA, és ne csak növényi alapú alfa-linolénsav (ALA), ami szintén omega-3 zsírsav, viszont érvédő hatását csak akkor fejti ki, ha a szervezetben DHA etil-észterré alakul. Az EPA és DHA hatóerejét gyakran kombinálják antioxidáns hatású d-alfatokoferollal.

Gyógyhatását a tengeri moszatot evő halak olajának köszönheti
Gyógyhatását a tengeri moszatot evő halak olajának köszönheti
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.