Profán zsoltár egy nagy, boldog asszonyhoz

.

Puszták peremén

Sírni vagy ordítani kell, hogy átélhessük ezt a kilátástalanságot. Vagy legalább újra és újra leírni.

Sorsfordító ajándékok

Talán a porszívóval kezdődött minden.

Száznegyven százalék

.

Szóljon a Bálna!

.

 

Ünnepi ráolvasó

Annyi mindent lehetne kívánni, de a végén úgyis csak a közhelyek maradnak, így hát magam sem térnék el ettől a hagyománytól. Tehát: világbékét Magyarországon! Szeretett népünk lépte nyomán áderesedjen már a határ, és ha a közvélemény kutat ás, maga essen bele.

Semjén Zsolt ébredjen new agere, és járjon gyóntatófülkébe, ahol penitenciaként róják ki rá, hogy Schmitt Pál doktorijának inkriminált részeit kívülről fújja, a volt államfő pedig szorgosan körmölje a „Hogyan csináljunk magunkból és kormányunkból minél gyorsabban bohócot” című értekezését, amit aztán Kerényi Imre kérésére fessenek vászonra, hogy az utókor számára ki lehessen állítani az Országház épületében a koronaékszerek mellé, Fekete György pedig nyújtson havi szponzori támogatást a kiválasztott művésznek.

Rogán Antal Hajdú Péterrel pózoljon a belvárosi krumpliosztáskor, Vidnyánszky Kukorica Jancsijába szeressen bele a francia király, Harrach Péter ülje végig Balázs Péter szolnoki színházának összes előadását, különös tekintettel a nagy sikerű Bál a Savoyban címűre, Bayer Zsolt csak Nyirő Józsefet olvashasson, Giró-Szász András minden reggel mondja el borotválkozás közben, hogy „arészösztöndíjaznemtandíj”, és közben véletlenül se vágja meg magát, Mészáros Lőrinc buzgón kapáljon, Selmeczi Gabriella nyugdíjakkal álmodjon, Matolcsy György inkább ne álmodjon, Orbán Viktor naponta nézzen az egyetemista korú gyermeke szemébe,majd kösse röghöz, Kövér László pedig tegyen újévi fogadalmat: ha úgy érzi, hogy győzelemre állnak, levágatja a bajuszát. Nőjön szakálla.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.