Tóth Ákos a miniszterelnökről: Ő, az állam

Jó, ez az Orbán Viktor-féle kezdés elég ortodox, egy ilyen sompolygó laptól, mint ez, szinte kötelező, de hát valójában tényleg megúszhatatlan, mert a miniszterelnök olyan, mint fénykorában Hriszto Sztojcskov.

Lengyel László: Országvesztők

Másik lovat követel, kér, parancsol Orbán Viktor is. Mindent másként kellene tennie.

Rossz fradistákról álmodom

Láttam egy megrendítő filmet a Verzió fesztiválon, mely fölelevenített bennem egy kérdést, mely régóta a fejemben motoszkál, de sohasem tettem föl, annyira egyedül éreztem magam vele.

Tizenkét nap egy puzzle-ra

A perui túra Arequipában, az első templom lépcsőjén ért véget számomra.

'Úgy élünk, mint bárki'

Egyedülálló „kísérletbe” kezdett az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége tavaly tavasszal.

 

Összeszőtt idők

Egy fogantyún kapaszkodtam a villamoson egy úriemberrel. Ahogy a Blaha Lujza téren leszálltak, jutott egy külön himbálózó bőrbilincs.

Az ötven év körüli úriember szabadkozott, hogy terhemre volt egy megálló erejéig. Semmi baj, elfértünk rajta ketten. Nyugtattam meg. Jó illata volt, gondozott, hátrafésült haj, arany nyakkendő, fekete zakó és galambszürke kalap. Kompakt ürge, futott át az agyamon és már írni kezdtem a regényt róla. S ő folytatta.Munkanélküli vagyok, de hét éve még vettem öltönyöket és azokat hordom.

Nem akarok leszlömösödni. Jól teszi, vágtam rá. Tudja, mindennap írok egy levelet valakinek a számítógépemen, hogy szponzort keresek a kötetemhez. Így havonta harminc levélből kettő-három adni szokott. Ebből fizetem a rezsim. A Rákóczi tér jött. Bocsásson meg, leszállok, mondta, de örülök, hogy megismertem. Én is. És akkor hirtelen észrevettem, hogy az a másik, aki leszállt, három évvel ezelőtti énem volt. Akkoriban még voltak ötleteim.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.